Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

M10 cere explicații despre cărțile care scot penalii din închisori

m10

Partidul M10 a trimis o solicitare către Administraţia Națională a Penitenciarelor pentru a obţine informaţii cu privire la numărul de cereri care au fost înregistrate la penitenciarele din toată țara pentru reducerea pedepselor, cu motivația redactării unor lucrări științifice, și rezultatul cererilor de reducere a pedepselor.

Potrivit unui comunicat de presă, M10 consideră „inacceptabilă eludarea spiritului legii prin abuzul de „lucrări ştiinţifice” scrise de condamnaţii pentru corupţie”.

„Dorim să atragem public atenţia, atât autorităţilor competente, cât şi electoratului, că, sub aparenţa conceperii unor „lucrări ştiinţifice”, corupţii României sunt puşi în libertate înainte de a-şi ispăşi pedepsele. Considerăm că această formă de reducere a pedepsei este o încălcare a spiritului legii. Condamnaţii pentru corupţie sau fapte asociate corupției nu trebuie să se întoarcă mai repede la banii şi bunurile obţinute prin corupţie sau furt din banii publici”, a declarat președintele M10, Monica Macovei.

Conform comunicatului citat, M10 mai susține că pentru infracțiunile de corupție sau fapte asociate corupției trebuie interzise pedepsele cu suspendare. Corupții trebuie să își execute pedepsele în închisoare și, în toate cazurile, trebuie aplicată confiscarea extinsă a bunurilor și averilor care nu pot fi justificate prin venituri legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.