Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macedonia și-a închis granițele. Grecia este invadată de refugiați

refugiati

Poliția grecească a început să mute oamenii de la granița cu Macedonia, după ce au fost întărite controalele la granițe.

Autoritățile precizează că majoritatea migranților afgani și refugiații au fost urcați în autobuze cu destinația Atena, iar accesul jurnaliștilor în zonă nu este permis, potrivit The Guardian.

Aproximativ 600 de persoane au fost înconjurate de poliția greacă, potrivit declarațiilor unui martor citat de Reuters.

În cursul zilei de luni Grecia i-a cerut Macedoniei să își deschidă granițele, după ce aproximativ 10.000 de bărbați, femei și copii au rămas blocați în Grecia. În timp ce 4.000 de proaspăt sosiți din Turcia sunt blocați în portul Pireus.

Macedonienii susțin că și-au închis granițele după o mișcare similară făcută de Serbia. Tensiunile au crescut în urma amenințării cu posibilitatea închiderii zonei de liberă circulație. Grecia anunță că mai multe țări din UE au încălcat înțelegerea agreată în cadrul Uniunii.

Grecia a devenit principala poartă de intrare în Europa a refugiaților. Anul trecut peste 800.000 de persoane, majoritatea din Siria, au trecut țara în drum spre Germania sau spre alte state prospere din UE. Un record de 11.000 de persoane au fost înregistrate în ultimele trei zile ale săptămânii trecute, iar autoritățile grecești trebuie să gestioneze acest flux.

Președintele Parlamentului European Martin Schulz avertiza luni că Grecia este în pericol să devină un fel de parcare pentru refugiați.

Sursa foto: AFP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.