Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL în armată, în timpul rugăciunii: Sunt peste 100 de victime după un atac terorist! Alte 40 de cadavre aparțin atacatorilor (Niger)

Cel puţin 70 de soldaţi au fost ucişi marţi seară într-un atac terorist asupra unei baze militare din Niger, în apropierea frontierei cu statul Mali, de unde se pare că au venit atacatorii, relatează agenţiile internaţionale de presă, citând surse de securitate locale.

Atacul a avut loc în timp ce soldaţii de la baza din oraşul Inates se pregăteau pentru rugăciunea de seară şi au fost astfel luaţi prin surprindere. Zeci de indivizi puternic înarmaţi şi care se deplasau cu camionete şi motociclete au lansat atunci un asalt asupra bazei, informează agerpres.ro.

Citește și: Schimbări radicale- Reguli noi de acordare a creditelor

Conform unei surse citate de agenţia EFE, la finalul confruntării atacatorii au incendiat baza şi aceia dintre ei rămaşi în viaţă s-au retras cu arme şi muniţii, probabil înapoi în Mali. Aceeaşi sursă afirmă că au fost numărate circa 70 de cadavre ale soldaţilor nigerieni, 30-40 ale atacatorilor, iar alţi circa 30 de soldaţi sunt daţi dispăruţi.

În urma acestui atac, preşedintele Nigerului, Issoufou Mahamadou, a părăsit miercuri mai devreme o conferinţă din Egipt şi şi-a anulat deplasarea la Pau, în Franţa, unde preşedintele francez Emmanuel Macron a invitat cinci şefi de stat din regiunea Sahel pentru a discuta despre situaţia din această zonă unde grupările islamiste rămân foarte active.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

Aceeaşi bază militară a mai fost şi în iulie ţinta unui atac, soldat cu uciderea a 18 soldaţi, revendicat de o ramură a grupării Boko Haram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.