Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macovei cere demisia lui Oprea

macovei 1

macovei 1Monica Macovei îi cere demisia viceprim-ministrului Gabriel Oprea, pentru moartea polițistului care îi însoțea coloana oficială. În aceeași postare de pe Facebook, publicată în urmă cu câteva minute, liderul M10 solicită și demisia secretarului de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru (care a demisionat în urmă cu câteva ore - n.r.) și  a șefului Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache.

„Trei demisii necesare. De ce mai sunt încă în funcție ministrul-general Oprea de la Interne, secretarul de stat Şalaru de la Educație și consilierul Mihalache de la Cotroceni? Opoziția este mai preocupată să-și împartă corupții cu PSD, decât să ajute la impunerea unor criterii de integritate și moralitate în societate.”, scrie Monica Macovei pe Facebook.

Demisia lui Oprea este cerută în contextul în care „Rudele polițistului spun că se afla în coloana oficială a ministrului, deși acesta nu avea dreptul la escortă, pentru că nu era o situație de urgență”. Mai mult, în aceeași postare, Macovei amintește și de faptul că viceprim-ministrul avea de dat explicații privind acuzațiile de plagiat.

„În lipsa unor răspunsuri rapide și credibile, soluția este demisia generalului Oprea.”, scrie Monica Macovei.

Liderul M10  a scris și despre scandalul declarațiilor sexiste de la Ministerul Educației.

„Secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Șalaru, avea de explicat enunțul „pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”, sfat pe care l-a dat elevelor. Este argumentul unui secretar de stat de la Educație pentru a introduce în programa școlară cursuri de „bune maniere”. Cât trebuie să decadă educația în România, gândită de oameni ca Vasile Șalaru, pentru ca un astfel de personaj propusat politic în minister să-și dea demisia?”.

În privința lui Dan Mihalache, șeful Cancelariei Prezidențiale, Macovei crede că acesta trebuia să demisioneze imediat după apariția fotografiilor în care a fost surprins dormind în timpul unei întâniri oficiale.

„Consilierul Mihalache avea opțiunea demisiei, neîntârziat și rușinat.”, susține Monica Macovei.

Ea a atacat și lipsa de reacție a opoziției în privința celor trei.

„Toți trei sunt încă în funcție. Nimeni nu se mai așteaptă ca prim-ministrul Ponta, plagiator dovedit și trimis în judecată pentru spălare de bani, fals în înscrisuri și complicitate la evaziune fiscală, să le ceară demisia celor doi membri ai Guvernului. Nimeni nu se așteaptă ca PSD, care a încăput pe mâna unui condamnat în primă instanță, să reacționeze în vreun fel și să ceară demisiile partenerilor de guvernare. De neînțeles sunt însă tăcerea și lipsa de reacție a PNL și a președintelui Klaus Iohannis. Faptul că PNL l-a primit în partid pe Mircea Gutău, condamnat definitiv pentru corupție, și îl are în calcul pentru a candida la primăria municipiului Râmnicu Vâlcea ar putea fi o explicație: opoziția este mai preocupată să-și împartă corupții cu PSD, decât să ajute la impunerea unor criterii de integritate și moralitate în societate.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.