Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron ÎL INVITĂ pe Trump la Paris pentru a evita IZOLAREA liderului american

AFP
trump si macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, invitându-l pe Donald Trump la Paris, pentru a asista la parada militară ce va avea loc pe 14 Iulie, de Ziua Naţională a Franţei, doreşte ''să-i întindă'' mâna'' liderului de la Casa Albă şi să evite ca el să fie izolat, a explicat joi purtătorul de cuvânt al guvernului, Christophe Castaner, citat de AFP, potrivit agerpres.

''Nu Trump este cel care trebuie pus în evidenţă, ci Statele Unite ale Americii, care, în urmă cu un secol, au venit să elibereze Franţa'', a explicat Castaner la canalul de televiziune LCI, după ce a fost întrebat despre sensul invitării de către Macron a preşedintelui american pentru a asista la defilarea de pe Champs-Elysees.

Concomitent cu vizita lui Trump la Varşovia, Polonia anunţă că va cumpăra sisteme americane Patriot

''Există şi o dimensiune politică. Emmanuel Macron doreşte să facă în aşa fel încât preşedintele SUA să nu fie izolat. El (Trump) ia uneori decizii puternice pe care noi le regretăm, cum este de exemplu despre climat'', a mai spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

Miercuri, guvernatorul militar al Parisului, generalul Bruno Le Ray, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că defilarea din 14 Iulie îi va evidenţia pe militarii americani, marcând o sută de ani de la angajarea lor în Primul Război Mondial, precum şi forţele franceze angajate în lupta împotriva grupării Stat Islamic.

În total, 3.765 de soldaţi, inclusiv un detaşament format din 145 de militari americani, vor defila între Arcul de Triumf şi Piaţa Concorde, prin faţa tribunei la care se vor afla preşedinţii Macron şi Trump.

Ultima prezenţă a unui preşedinte american la defilare datează din 1989, pentru bicentenarul Revoluţiei Franceze. Atunci a asistat George Bush senior, dar şi cancelarul Helmut Kohl şi premierul britanic Margaret Thatcher, la invitaţia preşedintelui Francois Mitterrand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.