Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron s-a văzut deja cu sacii-n căruţă. Presa franceză îl avertizează să evite 'triumfalismul'

Elle
Emmanuel Macron

Alegerea lui Emmanuel Macron de a-şi sărbători calificarea în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa în celebrul restaurant parizian "La Rotonde" a avut numeroase ecouri în presa franceză, care îl avertizează marţi să se ferească de orice manifestări de "triumfalism", potrivit portalului La Depeche, conform agerpres.

Criticat deja vehement încă de duminică seara pe reţelele de socializare, candidatul mişcări "En marche!", care se va confrunta cu Marine Le Pen în turul al doilea, este criticat în ziarele apărute marţi.

"O seară la Rotonde care lasă loc la bârfe", titrează într-o pagină interioară Le Figaro.

Phenianul a pus în scenă cel mai mare exerciţiu de artilerie din istorie

"Nu, nu este totul jucat", asigură Le Parisien în pagina întâi. Această cină dă apă la moară lui Marine Le Pen. Seara de la Le Fouquet's a lui Nicolas Sarkozy în 2007 este în gândurile tuturor", scrie publicaţia, referindu-se la seara de 6 mai 2007, când Nicolas Sarkozy şi-a sărbătorit victoria la prezidenţiale la celebrul restaurant Le Fouquet's.

"Sărbătorindu-şi victoria cu 15 zile mai devreme, candidatul 'En marche' a făcut un pas spre capcana care îi este întinsă: vinde pielea ursului...", îl mustră Liberation.

Le Monde invită "logic" să fie votat Macron. "Noi am spus din nou înaintea scrutinului că Frontul Naţional este incompatibil cu fiecare dintre valorile noastre, cu istoria noastră şi cu identitatea noastră". "Dar cel mai rău, cel mai periculos, cel mai iresponsabil pentru viitorul ţării noastre ar fi să considerăm că acest previzibil este îndeplinit, că victoria candidatului 'En marche' nu suferă umbra vreunei îndoieli", avertizează directorul ziarului Le Monde, Jerome Fenoglio.

Les Echos "se miră" că Emmanuel Macron "nu a văzut semnele de întrebare pe care le-ar putea ridica alegerea sa de a sărbători primul tur într-o braserie pariziană, fie ea şi mai puţin luxoasă decât Le Fouquet's-ul lui Sarkozy".

Până în turul al doilea, La Croix aminteşte că fostul ministru al economiei trebuie să se înhame la "o muncă de explicare care interzice orice triumfalism - chiar şi sub forma benignă a unui sfârşit de seară electorală într-o braserie pariziană".

Se anunţă ceva mare! Trump îi convoacă la Casa Albă pe toţi senatorii americani în problema coreeană

"Încă nu este ales şi face deja un pas greşit?!", exclamă ziarul Republicain Lorrain. "Desigur, La Rotonde nu este nici Fouquet's-ul lui Sarkozy şi nici Porsche-ul lui DSK (Dominique Strauss-Kahn, ex-lider socialist, fostul şef al FMI). În rest, comparaţiile se opresc aici. Totuşi, ne mirăm de erorile de novice ale acestui pur produs de marketing pe care o reprezintă candidatura lui Macron".

Potrivit La Charente libre, "că Emmanuel Macron a avut chef să sărbătorească cu şampanie duminică seara pare destul de normal", dar "mai surprinzătoare este impresia de ciornă pe care a lăsat-o discursul său pronunţat mai târziu în cursul serii. Adept al unei comunicări foarte bine puse la punct, Macron a părut să plutească în improvizaţie într-un moment în care se impunea să fie solemn".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.