Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Madrid: Pictorul și designerul Laurentiu Rotaru - „un maestru al portretelor”

pxwalls.com
pictor
Din această lună, biserica San Nicolás de Bari sau Los Servitas de Madrid prezintă o nouă imagine religioasă pe care credincioșii parohiei, considerată una dintre cele mai vechi din capitala Spaniei, o venerează cu scopul ca pandemia din coronavirusul vă are zilele numărate. Lucrarea, care a fost binecuvântată recent în templul din Madrid, este o creație a pictorului Gernikarra, de origine română, Laurentiu Rotaru . Pânza reprezintă, conform autorului său, „San Antolín, patronul unor orașe precum Medina del Campo sau Lekeitio vecin, invocându-l pe Hristos din San Marcello pentru protecție împotriva Covid-19”, explică el.
Scena are loc „în mijlocul unei furtuni pe care această pandemie o reprezintă pentru noi”, spune Rotaru, care și-a dezvoltat dragostea pentru pictură la Arteskola din orașul provincial. Imaginea de pe pânză este însoțită de titlul explicativ „Hristos din San Marcello și San Antolín invocat de credincioși ai Bisericii San Nicolás de los Servitas de Madrid în timpul furtunii pandemice din Covid-19, pentru eradicarea lor”. „Hristosul pe care l-am pictat este o imagine cu o lungă tradiție în vremurile de ciumă, care a fost salvată în mod miraculos la Roma de un incendiu care a devastat Biserica San Marcello în 1519”, mai detaliază el.
Pictorul și designerul Laurentiu Rotaru este considerat la Gernika „un maestru al portretelor” . „Desenul său este precis și periajul său agil și proaspăt”, cei care îl cunosc vorbesc despre abilitatea sa. În fața șevaletului său, s-au pozat numeroase fețe familiare ale orașului provincial, precum supraviețuitorul bombardamentului, Luis Iriondo sau fostul director al Casei de Cultură din Gernika, Ricardo Abaunza, printre alți locuitori ai orașului biscayan, scrie presa din Spania.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.