Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Macedonia de Nord: grevă a angajaților din vămi

Inquam Photos
MAE Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis luni o atenționare de călătorie pentru Macedonia de Nord, unde are loc o grevă a angajaților din vămi.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că sindicatul din Administrația Vămilor a anunțat că va continua acțiunile de protest, deja declanșate, până la finalul lunii iunie 2023.

Potrivit ministerului, se preconizează că lucrătorii vamali vor înceta lucrul și vor bloca toate punctele de control ale frontierei Macedoniei de Nord pentru o jumătate de oră. Dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite, lucrătorii vamali intenționează să continue protestele, fiind de așteptat să se producă și alte perturbări ale activității la frontiera macedoneană în perioada următoare.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +389 2 3228058, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +389 70 239 980.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.