Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Germania: Mecanicii de locomotivă Deutsche Bahn au intrat în grevă

Inquam Photos/ Octav Ganea
MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Federală Germania că în perioada 3-7 septembrie (ora 2,00), mecanicii de locomotivă ai concernului Deutsche Bahn se află în grevă, potrivit agerpres.ro.

Potrivit MAE, aceasta este cea mai lungă grevă organizată de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă Germani (GDL).

Sunt afectate cursele feroviare pe distanţe lungi şi cursele regionale pe întreg teritoriul federal, cu precădere legăturile feroviare dintre Berlin şi bazinul Rhein-Ruhr, precum şi dintre Hamburg şi Frankfurt am Main. Deutsche Bahn va încerca să asigure curse la interval de două ore pe rutele cele mai importante iar în estul Germaniei vor fi puse la dispoziţie şi autobuze. De asemenea, compania Lufthansa s-a oferit să organizeze curse speciale.

Călătorilor li se recomandă ca, în măsura posibilului, să opteze pentru călătoriile pe cale rutieră sau pentru amânarea acestora. Biletele de tren cumpărate/rezervate pentru intervalul de timp afectat de grevă vor putea fi folosite până la data de 17 septembrie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Berlin: +493021239555, +493021239514, +493021239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Ambasadei României în R.F. Germania: +491601579938.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor berlin.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.