Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a semnat un protocol de colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă

mae

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, au semnat miercuri, 15 iulie 2015, la sediul MAE, un protocol de colaborare între cele două instituţii.

Documentul fixează cadrul necesar derulării în condiții optime a cooperării dintre cele două instituţii, atât pe plan extern - prin promovarea internaţională a experienţei României în domeniul electoral și a cooperării regionale în materie - , cât şi în plan intern, prin organizarea unor programe de instruire profesională pentru personalul MAE. Totodată, protocolul reglementează și schimbul de informații în ceea ce privește solicitările venite din partea OSCE/ ODHIR în domeniul electoral.

În baza acestui Protocol, MAE va sprijini, conform competențelor și atribuțiilor sale, demersurile AEP de organizare la Bucureşti a unei serii de evenimente internaționale și regionale –conferințe, forumuri, seminarii și work-shopuri – destinate promovării experienţei României în domeniul electoral. Se are în vedere inclusiv găzduirea de către România a celei de-a 13-a Conferinţe Europene a Organismelor de Management Electoral, organizată de Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) și a Adunării Generale a Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB).

În ceea ce privește palierul de instruire profesională, personalul MAE va putea beneficia, conform protocolului de cooperare, de programe de formare profesională având ca obiect organizarea şi desfăşurarea alegerilor, în vederea acumulării de expertiză în domeniul electoral.

“Salut semnarea acestui Protocol, întrucât este esențial ca instituțiile noastre să mențină o cooperare apropiată. Odată cu acest document – care era necesar din punct de vedere instituțional – colaborarea noastră a dobândit noi valențe. Vom colabora inclusiv în vederea aplicării, în cel mai riguros și eficient mod cu putință, a cadrului legal în materie. Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Externe sprijină demersurile întreprinse de autoritățile române cu atribuţii în domeniu privind actualizarea cadrului normativ electoral și consider absolut necesar să acţionăm pentru a asigura exercitarea, în cele mai bune condiţii, a dreptului la vot de către toți cetățenii români aflați în străinătate”, a declarat cu această ocazie ministrul Bogdan Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.