Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, anunț de ULTIMĂ ORĂ - Jurnalistul Rise Project, Attila Biro, eliberat de autoritățile bulgare

MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, vineri dimineață, că jurnalistul Attila Biro, reținut în Bulgaria pentru verificări întrucât acesta era într-o zona aflată în atenția autorităților din această țară, a fost eliberat.

”Ambasada României la Sofia are în atenție cazul cetățeanului român reținut în cursul nopții de 13 spre 14 septembrie pe teritoriul Republicii Bulgaria și a efectuat, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare. De asemenea, o echipă consulară mobilă din cadrul ambasadei s-a deplasat în localitatea în care se află cetățeanul român pentru a acorda asistență consulară”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în urma demersurilor întreprinse de echipa consulară mobilă, autoritățile bulgare au informat că cetățeanul român a fost reținut pentru verificări, întrucât acesta era într-o zona aflată în atenția autorităților bulgare.

”După efectuarea verificărilor, cetățeanul român a fost eliberat. Reprezentanții misiunii diplomatice i-au oferit acestuia asistență consulară în relația cu autoritățile locale, inclusiv prin asigurarea traducerii. Ambasada României la Sofia continuă monitorizarea situației, fiind în contact cu autoritățile bulgare”, se mai arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Jurnalistul Attila Biro a fost reținut de Poliția bulgară în timp ce documenta, împreună cu un jurnalist bulgar, un caz de fraudă cu fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.