stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

MAE: Au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Siria a cinci cetăţeni români

MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în urma demersurilor complexe făcute la nivelul Celulei de Criză a MAE, au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Siria a cinci cetăţeni români şi unui cetăţean sirian membru de familie al acestora. Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Ambasadelor României la Damasc şi Beirut şi suportul susţinut al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice române la Beirut s-a deplasat în punctul de trecere a frontierei siriene, pentru a asigura asistenţa şi protecţia consulară necesare. Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente eliberării vizelor pentru fiecare cetăţean repatriat, în vederea intrării acestora pe teritoriul Republicii Libaneze. De asemenea, pe perioada procesului de repatriere, Ambasada României la Damasc a asigurat cazarea.

În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistenţă şi protecţie consulară şi cetăţenilor din Australia, Canada, Franţa, Republica Moldova şi Portugalia aflaţi pe teritoriul Siriei. Potrivit MAE, de la debutul operaţiunilor de evacuare din Siria, în anul 2011, s-a reuşit repatrierea unui număr de 735 de cetăţeni români şi membrii de familie ai acestora, prin intervenţia directă a Ambasadelor României la Damasc şi Beirut şi sub coordonarea Celulei de Criză a MAE. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a părăsi zona şi de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară.

Totodată, MAE recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei 'Călătoreşte în siguranţă' ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât şi al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.