Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE insistă pe promovarea unui condamnat pentru corupție. Ce explicații are

aurescu nastase

În genere ministru Bogdan Aurescu are o imagine bună. Una de tehnocrat și care se ține constant în afara jocurilor politice. Asta însă nu îl împiedică să se afișeze din ce în ce mai des alături de un om care a fost condamnat pentru corupție în două dosare penale, relatează romaniacurată.ro

Ultima ispravă a lui Bogdan Aurescu a fost invitarea lui Adrian Năstase la ediţia numărul XXII a cursurilor internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tinerii diplomaţi care au avut loc săptămâna trecută. Invitarea fostului premier găsit vinovat pentru corupţie vine în ciuda tuturor semnalelor transmise pe canale diplomatice şi prin presă de către partenerii şi aliaţii noştri occidentali, relatează sursa citată.

Citește și: Cozmin Gușă anunță APOCALIPSA: De azi înainte ne putem aștepta la orice

Totul în contextul în care președintele Klaus Iohannis cu ministrul alături a promis partenerilor americani continuarea luptei împotriva corupției. La București însă ministrul pare că uită de promisiunile din America și îl promovează asiduu pe Adrian Năstase.

Acasă însă, MAE condus de Bogdan Aurescu spune că „domnul Adrian Năstase, preşedintele Fundaţiei Europene „Nicolae Titulescu”, a fost invitat şi la această ediţie a Cursurilor în cvadrupla sa calitate: iniţiatorul acestui proiect de diplomaţie publică, fost ministru al afacerilor externe, expert în probleme de politică externă şi drept internaţional, promotor activ al ideilor şi personalităţii lui Nicolae Titulescu.”

Citește și: Elena Udrea spune ce crede: Sper ca "deontologii" cu epoleți care făceau presiuni asupra mea...

Ministrul de externe ştie foarte bine că Adrian Năstase are chiar o cvintuplă calitate. La celelalte patru se adaugă şi cea de corupt. Însă potrivit unor dedublări sau cvintuplări specifice actualului Cabinet – premierul Victor Ponta este ba deputat, ba prim-ministru, după cum convine – MAE se face că nu vede şi calitatea de condamnat a fostului premier, susțin cei de la România Curată.

Citește și: VIDEO „ACADEMIA INFRACTORILOR ROMÂNI” revine: Anunțul DIICOT

Întrebat de România Curată “care este poziţia oficială a MAE faţă de invitarea d-lui Năstase în condiţiile în care domnia sa este condamnat definitiv pentru corupţie în două dosare penale, iar în acest moment este liberat condiţionat şi are drepturile interzise de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii, precum cea de prim-ministru al României?”

Citește și: Tupeu maxim: Iată ce le-a spus Alina Bica judecătorilor despre Adriean Videanu

MAE a răspuns:

„Invitarea domnului Adrian Năstase ca lector la Cursurile Internaţionale „Nicolae Titulescu” are la bază criterii care ţin exclusiv de pregătirea profesională, de experienţa şi expertiza în domeniul politicii externe, de proiectele la care a avut o contribuţie directă, cum ar fi aderarea României la NATO şi UE. Precizăm, de asemenea, că lectorii la aceste cursuri nu primesc onorarii.”

Nu este prima dată când MAE încearcă să-i reabiliteze imaginea lui Năstase prin invitaţii la evenimente publice. Fostul premier a participat şi anul trecut la cursurile Titulescu. În aprilie acest an, Adrian Năstase a fost invitat la MAE, la Consiliul Consultativ al foştilor miniştri, reunit la invitaţia lui Bogdan Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.