Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, reactie dura la acuzatiile lui Basescu la adresa serviciilor secrete franceze

mae

Ministrul de externe Titus Corlatean a avut vineri o reactie dura la adresa afirmatiilor presedintelui Traian Basescu potrivit carora serviciile secrete franceze ar fi colaborat cu serviciile secrete romane in presupusul filaj al Elenei Udrea de la Paris.

Ministrul de externe atrage atentia ca astfel de acuzatii pot prejudicia relatiile Romaniei cu Franta.

„În calitate de ministru de externe, îmi manifest profundul regret că, în contextul actualei campanii electorale, de pe poziții de un evident partizanat politic, se aduc acuzații publice unor instituții ale statului francez. O astfel de manieră de a face campanie electorală, la nivel de șef de stat, contravine grav regulilor și cutumelor diplomatice și aduce atingere, în mod neîntemeiat, unei relații de prietenie și încredere, consolidată în timp sub forma unui parteneriat strategic, între România și Franța. Solicit tuturor celor implicați în campania electorală să păstreze decența și să nu întreprindă nimic care ar putea vicia relațiile internaționale ale României și ar contraveni interesului național”, a precizat Titus Corlatean.

Acesta a sarit si in apararea serviciilor secrete care prin acuzatiile care li se aduc in campania electorala sunt discreditate si „timorate”.

„În același timp, apreciez că tendința constantă de a introduce în discursul de campanie prezidențială referiri critice la structuri cu rol cheie în promovarea și protejarea securității și stabilității democratice a statului român, prin declarații care au ca scop discreditarea și timorarea acestor instituții, este de o deosebită gravitate și riscă să prejudicieze pe termen lung interesele naționale legitime ale României. Fac apel la decență și responsabilitate. Campania electorală nu scuză, în nici un caz, mijloacele”, conchide Corlatean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.