Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE rus: Majoritatea atacurilor cibernetice împotriva Rusiei sunt lansate din Statele Unite, Germania și Olanda

vestidinrusia.ro
atacuri cibernetice hacker laptop

În anul 2020, cel mai mare număr de atacuri cibernetice au fost lansate împotriva Rusiei de la adrese înregistrate în Statele Unite, Germania și Olanda, a anunțat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Oleg Sîromolotov, relatează RBK.

”Potrivit datelor Centrului Național de Coordonare pentru Incidente Informatice, majoritatea atacurilor cibernetice împotriva Rusiei au fost întreprinse în 2020 din spațiul de adrese al Statelor Unite, Germaniei și Olandei”, a spus Sîromolotov.

După cum a precizat adjunctul ministrului, atacurile lansate de hackeri au vizat obiective legate de dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului, administrația publică, sectorul bancar, complexul militar-industrial, știință, educație, sănătate, precum și de transport.

În acest context, RBK reamintește declarația șefului serviciului special de spionaj radioelectronic al Marii Britanii – Centrul pentru Comunicații Guvernamentale (GCHQ, în subordinea căruia intră NCSC), Jeremy Fleming, potrivit căruia Rusia reprezintă cea mai mare amenințare din punctul de vedere al securității cibernetice. El a atras în special atenția asupra presupusei implicări a Rusiei la atacurile cibernetice împotriva companiei SolarWinds. După cum a scris, la momentul respectiv, agenția Bloomberg, spargerea software-ului firmei menționate a afectat câteva sute de organizații din întrega lume, precum și instituții de stat din SUA. În Statele Unite se crede că în spatele acestor acțiuni s-ar fi aflat grupul de hackeri APT29 sau Cozy Bear, despre care se presupune că ar lucra pentru Serviciul de Informații Externe al Rusiei.

Pe baza acestor presupunei, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a introdus noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza acțiunilor întreprinse împotriva suveranității și a intereselor SUA. Sub restricții au intrat șase companii rusești ce activează în domeniul înaltelor tehnologii și care, în opinia Washingtonului, susțin serviciile speciale rusești ”în activitățile lor cibernetice rău intenționate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.