Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE Rus: Marea Britanie aplică dublul standard în evaluarea alegerilor din Rusia și Statele Unite

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Marea Britanie demonstrează standarde duble în evaluarea alegerilor din Rusia și Statele Unite, a scris reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, pe pagina sa de pe rețeaua Telegram, relatează agenția TASS. Oficialul rus a comentat, astfel, declarația reprezentantului permanent al Marii Britanii la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Neil Bush, potrivit căruia restricțiile Moscovei privind numărul de observatori ai Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) la alegerile pentru Duma de Stat vor împiedica o evaluare demnă de încredere a viitoarelor alegeri.

”Unde au fost Neil Bush și tot Foreign Office-ul britanic când s-a format echipa ODIHR pentru alegeile prezidențiale americane din 2020?”, a menționat diplomatul. ”Știe, oare, Neil Bush câți observatori OSCE au fost, până la urmă, în SUA (o serie de state nici nu le-au permis intrarea)? Să vă ajut – 30! Cum va califica Neil Bush comportamentul său: standard dublu sau supus credincios?”

Neil Bush a declarat, joi, că restricțiile impuse de Moscova privind numărul de observatori ODIHR pentru alegerile de deputați din Duma de Stat împiedică o evaluare demnă de încredere a viitorului scrutin. ”Marea Britanie împărtășește dezamăgirea exprimată de ODIHR și de Adunarea Parlamentară a OSCE, potrivit cărora restricțiile introduse de Rusia împiedică OSCE să ofere alegătorilor ruși o evaluare transparentă și demnă de încredere a viitoarelor alegeri pentru Duma de Stat”, se arată în declarația lui Neil Bush, difuzată de Foreign Office. Potrivit spuselor sale, decizia Moscovei ”de a limita strict numărul de observatori la alegeri va submina eficiența și credibilitatea monitorizării alegerilor de către ODIHR”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.