Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE sprijină Marea Britanie și Irlanda de Nord în combaterea atacurile cibernetice

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, joi, că sprijină Marea Britanie și Irlanda de Nord în combaterea atacurile cibernetice, exprimându-și solidaritate cu afirmațiile ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, care a acuzat Rusia că se află în spatele acțiunilor, scrie Mediafax.

„Ministerul Afacerilor Externe își exprimă solidaritatea cu Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în raport cu declarația publicată de către Ministerul afacerilor externe britanic cu privire la acțiunile cibernetice ostile.România, în calitate de stat membru UE și NATO, situat în proximitatea unor regiuni marcate de instabilitate, se confruntă la rândul său cu astfel de provocări.”, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, ministerul și autoritățile române cu responsabilități în domeniu vor coopera cu Marea Britanie, cât și cu alți aliați sau parteneri, în luarea unor măsuri concrete pentru prevenirea și combaterea agresiunilor cibernetice.MAE român și-a reafirmat angajamentul ferm de a coopera cu Marea Britanie în vederea limitării și prevenirii agresiunilor cibernetice.

Marea Britanie a acuzat Serviciul rus de Informații Militare că a condus o serie de atacuri cibernetice care au avut ca scop subminarea democrațiilor occidentale, prin semănarea confuziei în toate domeniile, de la sport la transport și alegerile prezidențiale din 2016 din SUA, relatează Reuters. Într-o evaluare britanică bazată pe activitatea Centrului Național de Securitate Cibernetică ​​(CNSC), Serviciul de Informații Militare rusești (GRU) a stat în spatele mai multor atacuri cibernetice, folosind o rețea de hackeri pentru a răspândi confuzie în întreaga lume.

Citește și: Un puternic taifun însoţit de ploi torenţiale şi de rafale periculoase de vânt se îndreaptă spre sudul Japoniei

GRU, a afirmat Marea Britanie, a fost aproape sigur în urma atacurilor din 2017 ale BadRabbit și ale Agenției Mondiale Anti-Doping din 2017, a hack-ului Comitetului Național Democrat (DNC) în 2016 și a furtului de e-mailuri de la un post de televiziune din Marea Britanie în 2015.

"Acțiunile GRU sunt nesăbuite și nediscriminatorii: încearcă să submineze și să intervină în alegerile din alte țări", a declarat ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt.

Citește și: ȘOCANT: Pentagonul a primit scrisori care conțineau o otravă mortală. Cui îi erau adresate

"Mesajul nostru este clar, împreună cu aliații noștri, vom expune și vom răspunde la încercările GRU de a submina stabilitatea internațională", a spus Hunt. Marea Britanie consideră că guvernul rus este responsabil pentru atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.