Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mafia mediului ar fi ajutată chiar din interiorul Ministerului Mediului

Radu Pop
gunoi groapa de gunoi Glina

În ultimii ani mai multe scandaluri legate de gestionarea gropilor de gunoi din Ilfov, de la Glina și Vidra, precum și de catastrofele eccologice generate de activitățile unor entitități precum Rompetrol, Ecorec S.A. și Eco Sud S.A au atras atenția publică. În spatele acestor incidente deosebit de periculoase pentru mediu și sănătatea comunității s-ar afla grupuri mafiote transfrontaliere, ajutate de oficiali ai statului român, informează B1.ro. Un personaj cheie ar fi chiar secretarul general al Ministerului Mediului, Teodor Dulceață, relatează stiriinvo.ga.

“Până în prezent, doar procurorii din Bacău și Constanța, s-au sesizat, în cazul catastrofelor de mediu, generate de activitățile Rompetrol, Ecorec S.A. și Eco Sud S.A. în perimetrele extinse Prahova și Ilfov – Glina și Vidra, unitățile de parchete centrale, la nivelele de conducere, continuând să acopere, să tolereze și să protejeze structura subterană condusă de secretarul general al Ministerului Mediului, Teodor Dulceață, deși autoritățile italiene au confirmat faptul că vor aduce, în continuare, deșeuri periculoase, în România”, precizează stiriinvo.ga.

Potrivit portalului, un exemplu al modului în care Teodor Dulceață a acționat împotriva intereselor statului român a fost procesul pierdut de Ministerul Mediului împotriva OMV Petrol, în urmă căruia despgubirile care trebuie plătite sunt de ordinul zecilor de milioane de euro. În acest caz Teodor Dulceață a acționat împreună cu soția să, Dulceață Mihaela:

“Pe filierele oculte, dirijate de soții Dulceață Mihaela-avocat și soțul acesteia, Dulceață Teodor, înalt funcționar al guvernului, Secretarul General al Ministerului Mediului din România, sprijiniți din umbră, de ofițerul-pensionar Sandu Cosac, care au acționat, direct și nemijlocit, împotriva intereselor țării, furnizând anumitor reprezentanți ai unor companii partenere care acționează în sectorul energetic & petrol și gaze, furnizând date, informații, acte și documente cu character special, dirijan producerea de acte și documente, structura subterană în speță a mai obținut, încă o victorie, după ce, în prealabil, reușise să destructureze, semnificativ, sectorul de mediu național”, se mai precizează în anchetă jurnalistică.

Reprezentanții managementelor unor entități internaționale, dar și reprezentanții unor grupări mafiote care controlează activitățile ilegale de la gropile de gunoi din zona Ilfov ar fi primi informații speciale în mod constant prin intermediul unor oficiali dirijați de acțiunile grupului Dulceață.

“Ce primesc, în schimb, acești așa-ziși funcționari de stat și cetățeni români? Desigur că consistente sume în bani și alte avantaje, de genul excursiilor în spații străine, vacanțe de lux în zone și țări exotice renumite, bunuri și valori etc.”, mai precizează stiriinvo.ga.

Citește și: Haos în Armenia. Birourile fundațiilor lui Soroș au fost devastate. Omul de afaceri este acuzat că destabilizează Caucazul

Autorii anchetei dă exemplu filiera operativă EAST WIND FARM, care este gestionată, asigurată, coordonată și integrată de Mihaela Dulceață, care ar juca un alt rol, dincolo de proiectele dezvoltate de grupul sau de expertiză, în Cluj.

Soția secretarului general al Ministerului Mediului, din poziția deținută la Federația Patronatelor din Petrol și Gaze, ar acționa sistematic și subversiv, în direcția generării de interese favorabile strategiilor grupului mafiottransfrontalier, dar și, în special, împotriva unor funcționari de stat care, încă, prin minister și anumite entități românești, continuă să își facă datoria. Așa s-ar fi ajuns că România să plătească 70 de milioane de euro către OMV Petrom:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.