Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maghiarii din Transilvania sunt discriminați în Ungaria: Jucător din naționala Ungariei, interzis în tribune pentru că e născut la Miercurea Ciuc (Video)

index.hu
hochei

Clubul sportiv Ferencvaros a declanșat o investigație internă după ce agenții de securitate nu au permis unui jucător de hochei maghiar, născut în România, să intre ca spectator la meciul dintre FTC Telekom și Gheorgheni din Harghita (1-5), disputat la Budapesta.

Áron Reisz a mers la meci ca spectator neutru, alături de tatăl său, așa că și-a cumpărat un bilet, dar gestul s-a dovedit a fi unul riscant, pentru că, deși joacă la naționala Ungariei, Reisz s-a născut în Miercurea Ciuc. Fostul jucător a povestit că la meci nu au fost lăsați să intre nici alți suporteri cu bilete valabile, dar născuți în afara Ungariei, potrivit index.hu.

Am achiziționat biletele de intrare online. Întrucât mă consider un spectator absolut neutru în acea seară, nici nu m-am gândit să schimb biletele pentru sectorul de oaspeți la un meci pe teren propriu. Totuși, organizatorii consideră că aceasta a fost o greșeală. Motivul a fost că sunt născut la Miercurea Ciuc. Pe cei de la serviciul de pază nu i-a interesat că sunt cetățean ungar, cu domiciliu în Ungaria, au spus că prezint risc de securitate din cauza locului de naștere. Și toate astea, bineînțeles, într-un mod umilitor, au vrut să mă pună să cânt imnul lui Ferencvaros ca să mă lase să intru în sală cu biletul meu valabil. Ferencvaros nu a avut nicio problemă cu locul de naștere când am câștigat titlul de campionat în culorile lui (a fost primul titlu în două decenii). Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros față de cetățenii născuți în Transilvania, procedura umilitoare și «românizarea» serviciului de securitate sunt rușinoase”, a scris pe Facebook sportivul.

Potrivit unui comunicat al lui Ferencváros, „s-a comis o greșeală că nu au fost oferite informații clare despre regulile pentru suporteri. Clubul Ferencvárosi Torna își cere scuze pentru informațiile incomplete și problemele întâmpinate de suporteri. Vom lua măsurile necesare”.

Clubul a promis că va rambursa prețul integral al biletului tuturor celor care nu au ajuns la meci „din cauza unor informații inexacte”.

De asemenea, publicația Intex a întrebat și Asociația maghiară de hochei pe gheață despre cele întâmplate, iar organizația a trimis următoarea declarație:

„În ceea ce privește meciul în cauză, asociația a primit nenumărate anunțuri și informații de la echipe și fani. Informațiile disponibile sunt în prezent examinate de Comisia de Disciplină pentru a vedea dacă a avut loc o abatere disciplinară și, dacă este cazul, se vor lua măsurile necesare. Se va examina ce nerespectare a regulilor și legilor proprii și neproprii, obligatorii, poate apărea în acest caz, după care se poate iniția o procedură disciplinară cu indicarea exactă a presupusei abateri disciplinare.

Este important de subliniat faptul că MJSZ a făcut multe în ultima perioadă pentru a crește numărul de spectatori, acesta fiind în continuare obiectivul nostru prioritar la nivel de sport. Asociația este în mod clar interesată ca în sală să fie cât mai mulți fani care să-și încurajeze echipa, promovând astfel sportul nostru drag. Ne exprimăm regretul și compasiunea față de fanii care nu au putut intra la meci cu biletele achiziționate. Scopul nostru clar este ca în timpul anchetei să fie clar nu numai ce activitate a fost legală în cazul dat și care nu, dar și că, ținând cont de lecțiile învățate din acest caz, să putem formula o propunere de amendamente astfel încât cazuri similare să nu se întâmple în viitor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.