Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Magistrații pregătesc proteste împotriva Guvernului: Ce se pune la cale

magistrati

Weekend-ul acesta este unul extrem de important pentru magistrați, care vor stabili de comun acord ce forme de protest vor pune în practică împotriva măsurilor Guvernului, care a blocat măririle de salariu pentru aceștia!

Cel mai probabil, magistrații vor decide să conteste în instanță Ordonanța de Guvern prin care le-au fost blocate majorările salariale. Aceștia iau în calcul să inițieze și un protest generalizat în instanță. Hotărârea finală va fi anunțată la începutul săptămânii viitoare, conform EraNews.

Citește și: Polonia se pregătește de război: De teama unei anexări ca cea a Crimeii, a început recrutarea

„În ce privește forma de protest generalizat aceasta va fi stabilită de fiecare adunare generală a judecătorilor, putându-se ajunge de la amânarea cu o oră a proceselor până la amânarea permanentă a tuturor proceselor”, au declarat sursele EraNews.

Nemulțumirile în sistemul judiciar au fost cauzate de refuzul ministrului Justiției, Raluca Prună, de a promova măsurile necesare pentru ca judecătorii să beneficieze de acele măriri salariale generate de adoptarea inițială a Ordonanței de Guvern 20/2016 prin care se urmărea îndreptarea discriminărilor din sistemul bugetar.

În urma unui Ordin dat de Procurorul General al României, Augustin Lazăr, procurorii urmau să primească acele creșteri salariale ceea ce făcea ca în condiţii de egalitate absolută, un procuror cu aceeaşi vechime şi grad ca judecătorul să primească în plus 1900 lei faţă de magistrat.

Decizia a provocat nemulțumirea judecătorilor, care au protestat public. Drept urmare, Guvernul a decis să nu mai acorde nimănui din sistemul judiciar acele măriri salariale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.