Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI: Aproximativ 7.300 de incidente sesizate la numărul 112 în perioada sărbătorilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Carmen Dan DNA

Echipajele de poliţie au intervenit în perioada sărbătorilor pascale pentru soluţionarea a aproximativ 7.300 de incidente sesizate prin 112, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar şef de poliţie Monica Dajbog, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute luni. "În intervalul 14 - 16 aprilie, conform Planului de măsuri pentru asigurarea liniştii şi siguranţei cetăţenilor pentru perioada de Paşti, aprobat de ministrul Carmen Daniela Dan, au fost la datorie peste 50.000 de angajaţi ai MAI, media zilnică fiind de 25.500 de poliţişti. Efectivele MAI au acordat o atenţie deosebită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi celor aproximativ 18.000 de lăcaşuri de cult, în cele mai multe dintre acestea având loc manifestări religioase de amploare, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri", a susţinut ea.

La nivel naţional, au fost organizate peste 6.300 de patrule de ordine publică formate din poliţişti şi 1.466 din efective mixte de jandarmi şi poliţişti. Potrivit purtătorului de cuvânt, în ultimele trei zile au fost prinşi în flagrant 342 de autori de infracţiuni. De asemenea, poliţiştii au constatat aproximativ 13.500 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de aproape 5 milioane de lei. Efectivele de jandarmi au desfăşurat misiuni de asigurare a ordinii publice la peste 730 de evenimente, dintre care 600 de manifestări religioase, 53 cultural-artistice şi 60 sportive, a precizat Monica Dajbog.

Jandarmii montani din Păltiniş au intervenit pentru deblocarea unui autovehicul înzăpezit în care se aflau trei adulţi şi doi copii, iar cei de la postul de jandarmi de la Stâna de Vale au ajutat la deblocarea unui autoturism în care se aflau două persoane. Purtătorul de cuvânt a precizat că, în urma verificărilor făcute de pompieri, în noaptea de Înviere nu s-a produs niciun incendiu la lăcaşurile de cult.

Potrivit acesteia, în perioada menţionată, 45 de persoane au fost salvate în urma intervenţiei structurilor pentru situaţii de urgenţă, iar 2.770 au fost asistate medical. Cu sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie au fost transportate la unităţile spitaliceşti persoanele care aveau nevoie urgentă de asistenţă medicală de specialitate. Poliţiştii de la rutieră au constatat 344 de infracţiuni şi 9.437 de contravenţii, aplicând amenzi în valoare de aproximativ trei milioane de lei. Peste 80 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru alcool şi 4.173 pentru depăşirea vitezei legale, conform Agerpres.

Aproximativ 130 de conducători auto au rămas fără permis pentru că au consumat băuturi alcoolice, iar 294 pentru că nu au respectat limitele de viteză. Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, conducătorilor auto li se recomandă pentru drumul de întoarcere acasă să îşi adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo, întrucât în mare parte din ţară se conduce în condiţii de ploaie şi vizibilitate redusă, iar în zona montană ninge.

Monica Dajbog a amintit că începând de luni se preconizează o nouă creştere a valorilor de tranzit în punctele importante de trecere a frontierei, de această dată pe sensul de ieşire din ţară. Pentru pregătirea drumului de întoarcere, li se recomandă cetăţenilor să consulte aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră, care prezintă în timp real media timpilor de aşteptare în fiecare punct de trecere a frontierei. Purtătorul de cuvânt a amintit că, începând cu data de 21 aprilie, la nivel naţional, va avea loc cel mai amplu exerciţiu de testare a sirenelor care formează sistemul de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă. De-a lungul celor patru zile, sirenele vor suna alternativ în Capitală şi în judeţe între orele 10,00 şi 15,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.