Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAI, măsuri de siguranţă la Festivalul UNTOLD de la Cluj-Napoca

ziardecluj.ro
untold

Peste 1200 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, jandarmi, pompieri și piloți din cadrul Inspectoratului General de Aviație - acționează în sistem integrat, în perioada 3 - 6 august a.c., în Cluj-Napoca, pentru buna desfășurare a Festivalului UNTOLD 2017, potrivit unui comunicat de presă.

Jandarmeria Română și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri suplimentare în vederea asigurării şi menţinerii ordinii publice, prin intensificarea acţiunilor de patrulare şi acţiuni preventive atât în proximitatea locului de desfăşurarea a evenimentului, cât şi în zonele de cazare şi pe traseele care converg către locaţia evenimentului.

În toată această perioadă, forțele de ordine vor menţine şi vor asigura ordinea publică în zona gărilor, a aeroportului, în mijloacele de transport în comun, precum și în zonele de cazare a turiştilor români şi străini care se vor afla în municipiul Cluj-Napoca pe durata desfăşurării festivalului.

Structurile Poliției Române vor desfăşura misiuni de menţinere a ordinii publice, de fluidizare si restricţionare temporară a circulației sau deviere a traficului rutier în zonele de desfăşurare a concertelor.

În această perioadă, în zona de desfășurare a Festivalului UNTOLD, va fi amenajată și va funcționa, 24 de ore din 24, o secție de poliție, pentru a răspunde operativ tuturor solicitărilor primite din partea cetățenilor.

În perimetrul de desfășurare a festivalului vor fi operaționalizate cinci puncte medicale avansate și un spital mobil. Peste 200 de pompieri și paramedici, 26 de medici și asistenți, precum și 30 de voluntari SMURD vor asigura măsurile de prim-ajutor medical, evacuare în situații de urgență, respectiv măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Pentru acest eveniment au fost trimise în sprijin, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, șase echipaje de salvatori din județele Mureș, Bihor și Bistrița-Năsăud.

Totodată, pentru transportul la spital al persoanelor care necesită investigații medicale suplimentare, la locul evenimentului se vor afla în permanență o ambulanță de terapie intensivă, două ambulanțe SMURD, o autospecială de transport victime multiple și două autospeciale medicale de urgență.

De asemenea, la fața locului sunt mobilizate permanent două autospeciale de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare, o autospecială CBRN și o autospecială de transport și comandă.

Premergător acestui eveniment, inspectorii ISU au efectuat controale pe linia respectării normelor de prevenire a situațiilor de urgență la amenajările temporare din perimetrul de desfășurare a concertelor.

Pe timpul desfăşurării acestui eveniment, un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. cu un elicopter tip EC-135, dotat cu sistem supraveghere și înregistrare tip FLIR, va survola zona, pentru monitorizarea şi transmiterea în timp real a datelor şi imaginilor în scopul adaptării dispozitivelor de ordine și siguranță publică din locurile de desfășurare a întregului eveniment.

Situația operativă pe durata desfășurării întregului eveniment va fi monitorizată permanent prin Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi: Comisiile de Apărare, CRITICI pentru Guvern: 'Amatorismul PSD a dus la un exod de personal din MApN şi MAI' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.