Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mult de douăzeci de suporteri ai echipei belgiene de fotbal Beerschot riscă închisoarea pentru acte de huliganism

www.digisport.ro
huligani fotbal

Mai mult de douăzeci de suporteri ai echipei belgiene de fotbal de primă divizie Beerschot, din oraşul Anvers (Antwerpen), riscă închisoarea pentru acte de huliganism, scrie luni ziarul La Derniere Heure, potrivit Agerpres.

Douăzeci şi trei de suporteri din nucleul dur al clubului Beerschot au compărut luni în faţa tribunalului corecţional din Anvers pentru "freefights", lupte între huliganii unor echipe rivale, organizate între 2014 şi 2017.

Procuratura a cerut pedepse cu închisoarea de până la 22 de luni, precum şi muncă în folosul comunităţii până la 180 de ore.

Instanţa a examinat faptele referitoare la patru "freefights", desfăşurate în locuri izolate şi în care fanii lui Beerschot s-au bătut cu cei ai lui Waasland-Beveren, Genk, Lierse şi Royal Antwerp.

Mai mulţi inculpaţi, fani ai lui Beerschot, sunt judecaţi pentru că s-au bătut cu susţinători ai lui Lierse. Când ultraşii lui Beerschot treceau cu autobuzul pe lângă o cafenea unde erau adunaţi fani ai lui Lierse, mai mulţi huligani au forţat uşile vehiculului pentru a merge să se lupte.

O anchetă a fost deschisă după ce huligani ai lui Antwerp au atacat un autobuz cu suporteri ai lui Beerschot, pe 13 august 2017 în oraşul Mortsel. În telefoanele mobile ale mai multor suporteri ai celor două echipe, poliţia a descoperit mesaje, fotografii şi înregistrări video care aveau legătură cu lupte ilegale organizate între bande rivale.

Într-o hotărâre anterioară, tribunalul corecţional din Anvers a condamnat în mai anul trecut 66 de suporteri ai lui Antwerp şi ai clubului olandez Willem II Tilburg, pentru participarea lor la acest tip de lupte ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.