Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai mult de jumătate dintre miniștri au refuzat să meargă la sedința de Guvern

guvern

Peste jumătate dintre miniştrii Guvernului Ponta, respectiv 11 din 21, au lipsit, sâmbătă, de la şedinţa extraordinară a Guvernului convocată în urma tragediei din Clubul Colectiv, membrii Cabinetului fiind înlocuiţi de secretari de stat.

Citește și: CUTREMURĂTOR Primele imagini cu haosul din club în timpul incendiului / VIDEO 18+

La şedinţa extraordinară a Guvernului, condusă de premierul Victor Ponta, au participat doar 9 membri ai Cabinetului, respectiv vicepremierul Gabriel Oprea (Interne), Mircea Duşa (Apărare), Nicolae Bănicioiu (Sănătate), Bogdan Aurescu (Externe), Andrei Gerea (Energie), Eugen Teodorovici (Finanţe), Daniel Constantin (Agricultură), Graţiela Gavrilescu (Mediu), Eugen Nicolicea (relaţia cu Parlamentul), precum şi secretarul general al Guvernului, Ioan Moraru.

Citește și: LISTA cu cei morți în incendiul din clubul Colectiv

Au lipsit miniştrii Mihai Tudose (Economie), Robert Cazanciuc (Justiţie), Sevil Shhaideh (Dezvoltare Regională), Iulian Matache (Transporturi), Rovana Plumb (Muncă), Sorin Cîmpeanu (Educaţie), Sorin Grindeanu (Societatea Informaţională), Marius Nica (Fonduri Europene), Gabriela Szabo (Tineret şi Sport), Ioan Vulpescu (Cultură), Angel Tâlvăr(românii de pretutindeni) şi Liviu Pop (Dialog Social).

Citește și: ȘOCANT Mărturia unei asistente care a ajuns să salveze vieți în clubul GROAZEI: AM VĂZUT IADUL!

La şedinţa extraordinară de sâmbătă, Guvernul a adoptat hotărârea care prevede că zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie sunt zile de doliu naţional în România, în urma incendiului din Clubul Colectiv din Capitală, soldat cu 27 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi.

La începutul şedinţei de Guern, Ponta le-a spus miniştrilor că regretă că se întâlnesc în şedinţă din cauza unei tragedii în care şi-au pierdut viaţa mulţi tineri.

 

"Regret profund faptul că trebuie să ne întâlnim într-o şedinţă extraordinară de Guvern din cauza acestei tragedii, care a luat viaţa atâtor tineri. Vreau să transmit toată solidaritatea, tot sprijinul moral pe care putem să îl acordăm cu toţii familiilor şi victimelor celor care au avut de suferit şi vreau să vă rog, câteva secunde, să ţinem o reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa", a arătat premierul.

 

El a mai spus că, din păcate, în mandatul acestui Guvern este pentru a doua oară când se întâmplă o tragedie de o asemenea amploare, după accidentul din Muntenegru, din 2013, soldat cu 19 români morţi şi 29 de răniţi. Ponta a adăugat că este convins că astfel de accidente pot fi evitate.

 

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei şi-au pierdut viaţa 27 de oameni, iar alţi aproximativ 200 au fost răniţi. La acest moment, 146 de persoane sunt internate în 12 spitale din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.