Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe obiective turistice din Paris rămân închise sâmbătă, din precauţie, pe fondul manifestaţiilor anunţate

arcul de triumf paris proteste franta violente

Mai multe obiective turistice din Paris vor rămâne închise din precauţie, sâmbătă, zi de mobilizare în care zeci de acţiuni sunt planificate în toată Franţa, deşi este Ziua europeană a patrimoniului care atrage zeci de mii de vizitatori în fiecare an, informează AFP, potrivit Agerpres.

Printre principalele monumente care nu vor putea fi vizitate se numără Arcul de Triumf, grav degradat în decembrie 2018 de către protestatari, şi muzeele Petit şi Grand Palais. La fel va fi cazul şi pentru Hôtel de Rothelin-Charolais, sediul Ministerului pentru relaţii cu parlamentul, a cărui intrare a fost distrusă în ianuarie de manifestanţi. Palatul prezidenţial Elysee va fi accesibil numai cu rezervare. 

Pentru sâmbătă a fost anunţat tradiţionalul protest al ''vestelor galbene'', dar şi un altul contra reformei pensiilor, precum şi un marş pentru climă.

Citește și: Incidente la protestul 'Vestelor galbene': 106 persoane au fost reținute. Actorul Lambert Wilson, printre participanţii la o altă manifestaţie

Dimineaţă, la ora 08:00 GMT, forţele de ordine au făcut deja 30 de arestări, potrivit prefecturii poliţiei, şi au tras cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari, care s-au îndreptat apoi spre bulevardul Champs-Elysees, unde magazinele au fost vandalizate la manifestaţiile anterioare. 

Prefectul poliţiei, Didier Lallement, a mobilizat 7.500 de membri ai forţelor de ordine, dotaţi cu tunuri cu apă, precum şi vehicule blindate ale jandarmeriei. Cartiere întregi din centrul capitalei au fost împânzite de patrule, poliţişti în uniformă şi în civil controlându-i şi percheziţionându-i pe cei prezenţi. 

Autorităţile spun că se tem de o revenire a violenţei, cum s-a întâmplat la apogeul mişcării "vestelor galbene", care se mobilizează de zece luni împotriva politicii sociale şi fiscale a guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.