Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai multe regiuni din Venezuela s-au confruntat cu o nouă pană de curent, considerată de autorități 'un atac'

bbc.rom
Caracas, Venezuela, curent

Mai multe regiuni din Venezuela s-au confruntat luni cu o nouă pană de curent, pe care autoritățile au atribuit-o unui „atac” asupra barajului electric principal al țării, a declarat Jorge Rodriguez, ministrul Informațiilor din Venezuela, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

A doua pană de curent de luna aceasta a afectat o mare parte din capitala țării, Caracas, și aproximativ 12 state, au anunțat reprezentanții Ministerului pentru Informații.

Aprovizionarea cu energie electrică a fost reluată într-un interval de câteva ore, a transmis ministrul Jorge Rodriguez, menționând că se lucrează la o „reluare progresivă”.

„Am fost ținta unui nou atac asupra sitemului electric național”, a declarat Rodriguez, menționând că incidentul de luni are „caracteristici comune” cu „atacul” din data de 7 martie, în urma căruia majoritatea regiunilor din Venezuela au rămas fără curent electric timp de o săptămână.

Citește și: Decizia SUA de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, nu are nicio valoare pentru ONU: 'Statutul teritoriului rămâne neschimbat'

Ministrul nu a atribuit explicit vina în ceea ce privește incidentul de luni, dar a subliniat faptul că „intenția extremiștilor de dreapta din Venezuela de a ataca, de a genera anxietate și teamă pentru a prelua puterea afectează resursele țării”.

Pana de curent de luni a venit la mai puțin de două săptămâni de la reluarea aprovizionării cu energie electrică în toate zonele din țară, în urma penei de curent începute în data de 7 martie. Președintele Nicolas Maduro a transmis atunci că incidentul este un „atac cibernetic” efectuat de Statele Unite, ipoteză respinsă de experți, care consideră că de vină sunt sistemele neîntreținute și lipsa investițiilor în domeniul energetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.