Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mai rar așa ceva: Pe cine a pus USR-PLUS preşedinte la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna Dacian Cioloș Barna Cioloș

USR PLUS anunţă, luni, că George Gârbacea a fost numit preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

USR PLUS anunţă, marţi, pe pagina de Facebook, că George Gârbacea a fost numit preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

”George predă la Universitatea din Bucureşti şi are o experienţă de 15 ani în cercetare ştiinţifică în domeniul ecologiei forestiere, precum şi în monitorizarea pădurilor în cadrul Inventarului Forestier Naţional al României. De-a lungul timpului a publicat mai multe analize privind dimensiunea reală a fenomenului tăierilor ilegale din România şi spune că noul rol este cea mai mare provocare din cariera sa profesională”, au transmis reprezentanţii formaţiunii.

”Trebuie să conştientizăm că ne confruntăm cu provocări fără precedent în ceea ce priveşte mediul şi clima, provocări ce reprezintă o ameninţare la adresa bunăstării noastre. Dar încă nu este prea târziu pentru a lua măsuri ferme. Avem posibilitatea să schimbăm unele tendinţe negative, să ne adaptăm ca să minimizăm daunele, să refacem ecosistemele esenţiale şi să protejăm cu mai multă hotărâre ceea ce încă avem. Pentru a reuşi e necesar să percepem mediul, economia şi societatea ca părţi inseparabile ale aceluiaşi întreg”, a afirmat Gârbacea.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

Acesta a studiat Ingineria Mediului la Facultatea de Geologie şi Geofizică la Universitatea din Bucureşti. A urmat două programe de master, în Ingineria Ambientală a Mediului şi în Silvicultură, şi are un doctorat în Geofizică la Universitatea din Bucureşti.

În 27 ianuarie, USR PLUS a anunţat că George Gârbacea este propunerea pentru Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. El este membru USR din 2018 şi s-a implicat în elaborarea programului de guvernare.

Citește și: Un fost ministru al Muncii îl critică dur pe Florin Cîțu: Premierul nu poartă măști românești! Face reclamă doar la măști de import! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.