Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu așteaptă un semnal de la cetățeni, în privința renunțării la neutralitatea țării și dă exemplul Finlandei

captura TV
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că renunțarea la neutralitatea Republicii Moldova este posibilă doar dacă majoritatea cetățenilor își doresc acest lucru.

Potrivit Infotag, ea a făcut declarația în seara zilei de luni, în cadrul unei emisiuni la Protv Chişinău.

Maia Sandu așteaptă un semnal de la cetățeni, în privința renunțării la neutralitatea țării

"Acest lucru se poate face doar prin modificarea Constituției. Şi acest lucru este posibil doar dacă majoritatea cetățenilor îşi doresc acest lucru. Dacă te uiţi la rezultatele sondajelor, astăzi nu există sprijin din partea cetățenilor pentru renunțarea la statutul de neutralitate din Constituţie. Putem discuta mult de ce s-a creat o asemenea situaţie. Dar ne bazăm pe opinia cetăţenilor, pe ceea ce îşi doresc ei. Chiar dacă uneori opinia lor se formează ca urmare a manipulării şi dezinformării. Aceasta este alegerea cetăţenilor. Şi pornim de la această situaţie. Dar, în acelaşi timp, depunem toate eforturile pentru a ne asigura că cetăţenii se simt în siguranţă", a subliniat Sandu.

Maia Sandu consideră că opiniile cetăţenilor se pot schimba în timp: Dacă te uiţi la Finlanda, războiul din Ucraina i-a speriat

"Dacă te uiţi la Finlanda, înainte de război, cetăţenii ei credeau că este suficient să se bazeze pe propriul sistem de securitate. Dar războiul din Ucraina i-a speriat pe oamenii şi ei au decis că acest lucru nu este suficient. Apoi au decis să se alăture NATO", a menţionat Maia Sandu.

Răspunzând la o întrebare despre relaţiile cu Rusia, şeful statului a confirmat că după începerea războiului din Ucraina, aceste relaţii se menţin doar prin intermediul ambasadelor.

"Nu avem ce să discutăm cu ei... Declaraţiile ruşilor, ca de obicei, sunt isterice, ameninţătoare, cu lipsă de respect faţă de cetăţenii Moldovei. Nimic nou, din păcate. Dar trebuie să facem ceea ce este în interesul Republicii Moldova şi acest lucru îl facem, dar nu ceea ce spune Moscova", a subliniat Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.