Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu cere vaccin din Rusia. Dan Dungaciu, critici dure după întâlnirea președintelui Moldovei cu ambasadorul Rusiei: Moment de o semnificație profundă

Dan Dungaciu

Sociologul Dan Dungaciu critică dur întrevederea președintelui Maia Sandu cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, în timpul căreia șeful statului a solicitat Rusiei ajutor în combaterea pandemiei.

Dungaciu spune că mesajul transmis de Maia Sandu denotă faptul că Republica Moldova este în afara spațiului european, iar acest lucru ar putea spulbera din speranțele Bruxelles-ului în raport cu activitatea actualului președinte, notează IPN.

Dan Dungaciu spune că eșecul învestirii Guvernului Grosu în Parlament va fi pus pe seama instituției prezidențiale, mai ales că ziua de ieri a culminat cu întrevederea șefului statului cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

În timpul discuțiilor, președintele Sandu a cerut Federației Ruse acces mai rapid la vaccinul Sputnik-V.

„Momentul acesta este tragic și este de o semnificație profundă. Faptul că Republica Moldova, după alegerea doamnei Maia Sandu, dă un semnal că, de fapt, este în afara spațiului european în care vaccinurile se iau din altă parte. Din nefericire, acest mesaj se duce și spre Bruxelles și spre populația din Republica Moldova.

Populația RM trăiește astăzi o dezamăgire echivalentă celei din 2010, atunci întruchipată de Vlad Filat”, a spus Dan Dungaciu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Mai mult, potrivit lui Dungaciu, criza politică interminabilă de la Chișinău știrbește din imaginea președintelui Sandu și nu-i va aduce PAS-ului capital politic la eventualele alegeri parlamentare anticipate.

„Orice se va întâmpla la consultări, indiferent de deciziile Curții Constituționale va fi un pas prost, greșit, greu de gestionat pentru ceea ce noi toți am numit optimist proiectul politic Maia Sandu”, a mai spus Dan Dungaciu.

Potrivit Constituției RM, Parlamentul poate fi dizolvat fie în cazul incapacității deputaților de a aproba acte normative timp de 3 luni, fie în cazul eșuării a două tentative de învestire a Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.