Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, de Ziua Națională a Culturii: Copiii care citesc sunt adulții de mâine care vor alege cuvântul în locul armei

deschide.md
maia sandu copii

Cu prilejul marcării pe 15 ianuarie a Zilei Naționale a Culturii, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vine cu un mesaj adresat cetățenilor în care subliniază importanța culturii în formarea noilor generații. Maia Sandu a anunțat că și în anul 2024 Bookfest Chișinău se va desfășura sub Înaltul Patronaj al președinților României și Republicii Moldova, conform deschide.md.

Cultura este o sursă unică de bucurie și de celebrare a umanității din noi. În ultimii ani, avem parte de o adevărată efervescență culturală. Tot mai multe festivaluri și evenimente de calitate iau amploare și își câștigă tot mai mult public, atât din țară, cât și de peste hotare. De Ziua Națională a Culturii și de ziua de naștere a marelui Eminescu vreau să anunț că și în 2024 cea mai mare sărbătoare a Cărții - Bookfest Chișinău, se va desfășura sub Înaltul Patronaj al președinților României și Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

content-image

Maia Sandu mai scrie că în vacanța de iarnă a cunoscut u grup de copii, elevi ai clasei întâi, împreună cu care a lecturat cărțile de pe rafturile bibliotecii de la Președinție. Șeful statului subliniază că numai prin cultură pot fi schimbate mentalități și formate generații cu o gândire liberă.

„În această vacanță de iarnă am cunoscut un grup de elevi din Chișinău, care în acest an au pășit în clasa întâi și împreună am răsfoit și citit cărțile pentru copii pe care le avem pe rafturile bibliotecii de la Președinție. Interesul față de lectură, în special la copii și accesul la carte de calitate trebuie sprijinit pe toate căile și la toate nivelurile. Numai prin accesul la cultură și lectură putem schimba mentalități, putem forma generații de oameni cu gândire liberă. Copiii care citesc, tinerii culți, care aleg teatrul, cartea, dezvoltarea frumoasă sunt adulții de mâine care vor alege cuvântul în locul armei, vor avea curajul să apere valorile învățate și vor construi o societate unde este respect și bună înțelegere”, se mai arată în mesajul președintelui.

 

Astăzi în R.Moldova este marcată Ziua Culturii Naționale. Cu acest prilej, în dimineața zilei au fost depuse flori la bustul marelui poet român Mihai Eminescu de pe Aleea clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală. Tot acolo se desfășoară un recita poetic din creațiile lui Mihai Eminescu.
În după amiaza zilei, cu începere de la ora 16:00, va avea loc Gala premiilor în domeniul Culturii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.