Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu pune bazele unui nou partid

img_786122_thumbs_640x480_145311

img_786122_thumbs_640x480_145311Maia Sandu, fostul ministru al Educației din Republica Moldova, lansează o mișcare, ca prim pas înspre crearea unui partid politic.

Pe platforma oficială, Maia Sandu anunță că acest  partid va fi unul construit de jos în sus, un partid al tuturor cetățenilor care doresc să pună umărul la schimbare și care vor căuta să  promoveze în funcții oameni profesioniști în domeniile lor.

„Avem nevoie de un partid care se construiește de jos în sus, și nu invers. Un partid în care fiecare membru are șansa să participe activ la identificarea și rezolvarea problemelor, la luarea deciziilor, la asumarea responsabilității pentru binele public. Un partid care există prin membrii săi, prin cotizații, prin sprijin onest, dar nu prin finanțări netransparente și dictatură internă.Un partid al acțiunii, construit pas cu pas de oameni, din dorința reală de a schimba lucrurile. Un partid în care toți membrii acestuia vor alege și promova profesioniști în funcții, dar nu vor cere funcții drept răsplată pentru că fac parte din el. Dragi prieteni, am decis să lansez mișcarea pentru crearea unui altfel de partid”, anunță aceasta.

Maia Sandu se bucură în R. Moldova de o mare popularitate, aproape 50% dintre cei care au participat în data de 13 septembrie la protestul din Piața Marii Adunări Naționale au declarat că cea mai mare încredere o au în fostul ministru al Educației. Prin comparație, pe locul doi în acest sondaj s-a clasat unul dintre liderii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, cu doar 8%, informează IPN.

În afară de sprijinul de care se bucură Maia Sandu în Republica Moldova, experta Băncii Mondiale este privită cu încredere atât în România, cât și în Europa. Aceasta a fost foarte aproape să fie nominalizată pentru funcția de prim-ministru, dar a condiționat numirea cu un set de reforme pe care dorea să le implementeze.

„Bătându-şi joc cu nonşalanţă de partenerii internaţionali, oligarhii din Republica Moldova au decis să nu-şi semneze singuri condamnarea la închisoare prin numirea unui premier reformator (...)Numirea Maiei Sandu în funcţia de premier ar fi readus pe masă finanţările de la Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, Uniunea Europeană şi Suedia”, notează Adevărul.

Anunțul Maiei Sandu de a forma un nou partid politic vine într-un context politic agitat în Republica Moldova. Ion Sturza a fost desemnat să fie premier de președintele Nicolae Timofti, la doar câteva ore după ce Vlad Plahotniuc anunța că reintră în politică. Voci din Moldova erau de părere că Plahotniuc și-ar fi dorit să fie premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.