Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maimuţele din capitala Nepalului riscă foametea în contextul pandemiei de COVID-19

www.operationworld.org
nepal

De mulţi ani, maimuţele din capitala Nepalului, Kathmandu, erau dependente de bunii samariteni pentru supravieţuire, pe fondul urbanizării rapide a oraşului, însă în prezent ele riscă foametea, în contextul în care ţara intră în a trei săptămână de izolare, pe fondul pandemiei de COVID-19, scrie miercuri DPA potrivit Agerpres.

În timp ce majoritatea rezidenţilor rămân în case respectând prevederile guvernamentale de a menţine distanţarea socială, maimuţele au invadat templele şi pădurile din apropierea acestora în căutarea hranei.

Shova Bajracharya, o femeie care hrăneşte de trei ani maimuţele de la altarul medieval budist Swayambhunath sau Templul Maimuţelor, a povestit că în perioada de izolare acestea se confruntă cu foametea.

"Maimuţele nu primesc suficientă mâncare în condiţiile în care doar una sau două persoane au apărut pentru a le oferi hrană zilele acestea", a precizat Bajracharya.

Ea şi fratele ei aduc încă maimuţelor circa 5 kilograme de hrană - conţinând alune uscate şi firimituri de pâine - însă aceasta este total insuficientă pentru cele aproximativ 500 de maimuţe de la templu, multe dintre ele pui.

Kathmandu găzduieşte circa 1.400 de maimuţe, cele mai multe concentrate în jurul a trei temple din oraş.

Recent, în oraş s-a înregistrat o creştere a numărului de maimuţe care au smuls pungile din mână trecătorilor sau au furat fructele din magazine.

Duminică dimineaţă, un macac a fost văzut mâncând scoarţă de copac şi frunze într-o pădure de lângă templul Pashupatinath, un altar medieval hindus care găzduieşte circa 500 de maimuţe.

Nepalul, care a înregistrat până acum nouă cazuri de COVID-19, a impus măsuri stricte de izolare pe 24 martie, cu pedepse de până la o lună de închisoare pentru cei care sunt găsiţi pe străzi fără permisiunea autorităţilor locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.