Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malaezia construieşte trei insule artificiale în largul coastei Penang

www.sidro.com
steag Malaezia

Malaezia construieşte trei insule artificiale în largul coastei Penang, toate centrate în jurul durabilităţii, biodiversităţii şi care să poată fi locuite. Acestea vor avea reţele de transport public autonome, o mulţime de spaţii verzi şi proiecte inovative de design, scrie publicaţia Lonely Planet.

Fiecare insulă este modelată sub formă de crin şi va fi compusă din zone distincte, fiecare dintre acestea putând găzdui până la 18.000 de locuitori fiecare, precum şi plaje, parcuri publice, păduri, cartiere culturale, hub-uri tehnologice şi o faleză lungă de 25 km. Este vorba despre insule unde nu vor circula maşini. Fiecare cartier este conectat printr-o reţea de transport public autonom pe uscat, pe apă şi aerian, precum şi prin piste pentru biciclete şi trotuare pentru pietoni.

Insulele vor fi alimentate cu energie regenerabilă, în timp ce clădirile vor fi construite din bambus şi cherestea din Malaezia, şi din materiale reciclate.

O reţea de coridoare ecologice va conecta rezervaţiile forestiere la plajele de coastă şi în zonele rezidenţiale şi de afaceri. Pentru animale şi viaţa acvatică vor fi asigurate căi de traversare - fără interferenţă umană - prin canale acvatice care traversează şi înconjoară insula.

Proiectul privind umplerea cu pâmânt pentru crearea noilor insule este dezvoltat de Bjarke Ingels Group (BIG) pentru guvernul statului Penang, în parteneriat cu Ramboll şi arhitecţii locali Hijias. Conform arhitecţilor, obiectivul este de crea o dezvoltare economică şi socială incluzivă, protejând în acelaşi timp biodiversitatea bogată a regiunii şi habitatele naturale.

„Dacă Penang este renumit pentru bogata sa diversitate culturală şi pentru biodiversitatea sa abundentă, am dori să ne imaginăm Insulele Penang de Sud ca pe un arhipelag în care cele două pot coexista într-un ecosistem creat de om, extinzându-se şi consolidându-se reciproc”, a spus Bjarke Ingels.

Încă nu este clar când BiodiverCity va fi pus în funcţiune, dar proiectul face parte din viziunea Penang2030, o iniţiativă condusă de guvern, axată pe îmbunătăţirea viabilităţii, economiei şi mediului din Malaezia prin proiecte şi dezvoltare durabile.

„Propunerea noastră de masterplan, BiodiverCity, susţine viziunea Penang2030 cu un accent clar pe stimularea unei dezvoltări incluzive din punct de vedere social şi economic şi pe durabilitatea mediului pentru generaţiile viitoare. BiodiverCity va fi o nouă destinaţie globală durabilă în care creşterea culturală, ecologică şi economică sunt asigurate şi unde oamenii şi natura coexistă într-unul dintre cele mai biodiverse locuri de pe planetă, pe malul sudic al insulei Penang", arată BIG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.