Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Malmkrog', noul film al regizorului Cristi Puiu, lăudat de critici: 'O capodoperă plină de intensitate. De o seriozitate aproape intimidantă'

www.ioncinema.com
Poster Malmkrog

Criticii de la The Guardian au apreciat filmul lui Cristi Puiu, "Malmkrog", prezentat în premieră mondială vineri la Berlinală, drept "o dramă de epocă cerebrală, care îţi rămâne în minte", iar Screen Daily a scris că este "un film de o seriozitate aproape intimidantă, imaginea fiind picturală".

Filmul "Malmkrog" a deschis secţiunea Encounters de la Berlinală, în prezenţa regizorului, într-o proiecţie cu sala plină şi minute de aplauze la final, potrivit News.ro.

Citește și: Au început filmările pentru cel de-al doilea sezon din serialul 'The Witcher'. Un actor din Game of Thrones, în distribuție

"O dramă de epocă cerebrală care îţi rămâne în minte”, a apreciat criticul de film Peter Bradshaw în cotidianul britanic The Guardian.

"Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi şi dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă: imaginea semnată de Tudor Panduru, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte, este picturală şi grandioasă”, a notat Screen Daily.com.

Citește și: USR prezintă 'lista transferurilor' de primari și parlamentari ex-PSD la PNL în prag de alegeri: 'Încearcă să-i păcălească iar pe români?'

"O capodoperă plină de intensitate", potrivit site-ului culturedvultures.com. "Filmul înfăţişează contradicţiile din societatea occidentală”.

"Captive ideilor retrograde şi propriului dogmatism glacial, personajele din "Malmkrog" par nişte fantome, incapabile de a interacţiona cu lumea exterioară. Cristi Puiu lasă să transpară într-un mod de-a dreptul magnific atitudinea care-i face să semene cu personajele din Farmecul discret al burgheziei de Buñuel", se arată pe site-ul francez lepolyester.com.

Următoarele proiecţii ale filmului la Berlinală vor avea loc pe 22, 23 şi 29 februarie.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

În cadrul secţiunii Encounters, "Malmkrog" este în competiţie cu alte 14 filme din întreaga lume.

Lungmetrajul este o ecranizare de epocă, cu un scenariu adaptat după "Trois entretiens", de Vladimir Soloviov (1853-1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu).

"O interogare asupra cinematografiei şi memoriei", aşa cum declară regizorul Cristi Puiu, "Malmkrog" este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză, doar câteva replici fiind în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Din distribuţie fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot şi István Téglás.

Malmkrog este o coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia şi Macedonia de Nord.

Cristi Puiu a regizat "Marfa şi banii" (2001), "Moartea Domnului Lăzărescu" (2005), film câştigător al Premiului Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de la Cannes, "Aurora" (2010), "Sieranevada" (2016), propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar. Este considerat deschizătorul de drum al Noului Val în cinematografia românească. A fost distins cu titlul Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor de către ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, în anul 2011 şi decorat cu Ordinul de Merit în Grad de Cavaler de statul român în 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.