Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malta a anunțat ridicarea graduală a resticțiilor de carantină în contextul în care numărul de noi cazuri de coronavirus este în scădere

operationworld.com
Malta

Malta a anunțat ridicarea graduală a resticțiilor de carantină în contextul în care numărul de noi cazuri de coronavirus este în scădere, multe magazine putând să-și reia activitatea începând de luni. Guvernul a anunțat, însă că populația trebuie să poarte măști în magazine pentru a preveni reapariția infecției, potrivit rador.ro.

„Mă bucur că am reușit să traversăm furtuna fără a ceda presiunii de a dispune izolarea totală”, a declarat premierul Robert Abela în timpul unei conferințe de presă desfășurate vineri. „Guvernul demarează astăzi un program de trei săptămâni de redeschidere a majorității activități economice”.

Începând de luni vor fi permise reuniunile de până la patru persoane, iar multe magazine și centre de loterie primesc permisiunea de a-și redeschide porțile. Distanțarea socială va trebui să se mențină, iar cabinele de probă din magazinele de haine vor fi închise.

Citește și: Lovitură dată de Ludovic Orban! A numit un apropiat de al lui Donald Trump în funcția de consilier de stat

Barurile, restaurantele și frizeriile trebuie să rămână închise, a precizat guvernul. Aeroportul va rămâne închis cel puțin până la finele lunii mai, iar școlile nu vor mai relua cursurile pentru anul școlar în curs.

Malta, cel mai mic stat din Uniunea Europeană, a raportat aproximativ 450 de cazuri de COVID-19 și patru decese. Ministrul sănătății, Chris Fearne, a anunțat că rata de reproducere a virusului, indicator atent monitorizat, a fost sub unu timp de mai mult de două săptămâni, ceea ce înseamnă că fiecare persoană virusată transferă infecția la mai puțin de o persoană, în medie, ceea ce duce, într-un final, la dispariția epidemiei încetul cu încetul.

După confirmarea primului caz în luna martie pe insula mediterană, autoritățile din Malta au decis, gradual, închiderea porturilor, a școlilor și magazinelor ne-esențiale și au interzis reuniunile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.