Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malta le va oferi britanicilor care trăiesc în Malta un permis de şedere pe zece ani, dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană fără acord

operationworld.com
Malta

Malta le va oferi britanicilor care trăiesc în Malta un permis de şedere pe zece ani care asigură aceleaşi drepturi pe care le au în prezent dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană fără acord, a declarat miercuri premierul Joseph Muscat, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Jens Stoltenberg, AVERTISMENT pentru România, la întâlnirea cu Viorica Dăncilă: 'Lumea e din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă'

Malta vrea să fie cea mai prietenoasă ţară cu Marea Britanie în Europa după Brexit, le-a spus Muscat reporterilor.

Deşi regretă decizia Marii Britanii de a părăsi UE, Muscat a spus că este de acord cu alţi lideri ai blocului comunitar că acordul de ieşire respins de parlamentul britanic săptămâna trecută nu ar putea fi schimbat.

În jur de 13.000 de britanici trăiesc în Malta, care a fost o colonie britanică până în 1964, iar o treime dintre toţi turiştii care vizitează mica insulă mediteraneană provin din Marea Britanie.

"Britanicii care trăiesc aici nu trebuie să se îngrijoreze deloc din cauza Brexitului", a spus Muscat. Cei care muncesc în Malta vor putea continua să facă acest lucru, la fel ca şi studenţii care studiază aici.

Britanicii care se mută în Malta după Brexit vor putea primi un permis de şedere valabil zece ani, dar drepturile lor vor fi similare cu cele ale altor cetăţeni din ţări terţe, a precizat premierul maltez.

Întrebat despre eforturile Maltei de atrage afaceri din Marea Britanie, Muscat a spus că un număr de companii au optat deja pentru deschiderea de birouri pe insulă, ceea ce le asigură o prezenţă în UE. Malta, a spus el, nu a vizat multinaţionalele mari ci mai degrabă companiile mai mici cu câteva mii de angajaţi.

În special, Malta a vizat firme cu companii mamă în SUA, India şi Japonia. Va exista "un flux constant" de afaceri care se înregistrează în Malta, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.