Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama candidatului Ciprian Ciucu, angajată consiliera lui Cîţu, la ANAF şi ANSVSA: ascensiune fulminantă în funcții de stat

Radu Pop
www.9am.ro
Ciprian Ciucu

Nicușor Dan a prezentat bucureștenilor o hartă de cumetrii și relații din cadrul Primăriei Capitalei având în centru cuplul Firea-Pandele. Demersul de campanie este unul menit să sancționeze nepotismul politic. Însă Nicușor Dan nu vede sau nu cunoaște nepotismul din jurul său, practicat la scara largă de PNL, partidul care îl susține în alegeri. Nicușor Dan are o relație apropiată cu Ciprian Ciucu, candidatul liberal pentru Primăria Sectorului 6 din București, un vechi ONG-ist asemenea lui Nicușor, lansat în politică de Monica Macovei. Ciucu și-a construit o imagine de luptător neobosit pentru principii și corectitudine. Banii și i-a câștigat fiind implicat în diverse proiecte finanțate din bani publici, derulate prin ONG- uri și companii private. Asemenea lui Nicușor Dan, Ciucu este un moralist, vorbește în campania electorală despre corupția clasei politice și despre lipsa de transparentă. Pretinde că este un om nou, cu alte mentalități și apucături.

CITEȘTE ȘI: România inaugurează primul sistem de rachete sol-aer Patriot: poate distruge ţinte aflate la altitudine de aproximativ 24.000 metri

Totuși, la mijlocul anului, în plină pandemie, mama lui Ciprian Ciucu, pe nume Angelina Ştefan, a provocat un accident grav. A scăpat cu bine, însă a distrus mașina Dacia Duster pe care o conducea. Mașina era înmatriculată pe Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Mama liberalului Ciucu este oficial o simplă pensionară. Cu ocazia accidentului, polițiştii au aflat că Angelina Ștefan este şi angajata ANSVSA din data de 5 decembrie 2019, odată cu venirea la putere a PNL, în funcţia de consilier al preşedintelui instituției, ANSVSA fiind în subordinea premierului Orban, protectorul politic al lui Ciucu, informează PSNews.ro.

După accidentul în care Angelina Ştefan a fost găsită vinovată, daunele pentru mașina ANSVSA avariată grav, pentru distrugerile săvârșite la un tramvai al Primăriei Capitalei au fost achitate din poliţele de asigurare ale instituțiilor. Mama liberalului Ciucu nu a plătit niciun leu. Legea obliga instituțiile publice să se îndrepte împotriva angajaților găsiţi vinovați de accidente. Mama lui Ciucu folosea mașina ANSVSA în interes personal, accidentul având loc dimineața la prima oră în proximitatea locuinței sale din cartierul Drumul Taberei.

Coincidenţele privind locurile de muncă ale mamei-pensionar de lider PNL, şi acum candidat, nu se opresc aici.

După accidentul cu mașina ANSVSA, ca într-un plan secret de ştergere a urmelor, mama lui Ciucu a fost angajată direct la vârful Ministerului de Finanţe. Se întâmpla pe 14 iunie 2020. Tocmai în importanta funcţie de consilier al ministrului Florin Cîţu, prietenul şi colegul de partid al fiului. Cîţu şi Ciucu fac parte din aceeaşi echipă din cadrul PNL, a băieţilor tineri puşi pe făcut carieră.

Pe 4 septembrie 2020, mama lui Ciucu mai bifează o funcţie importantă la Finanţe. Nu se ştie pe baza căror competenţe profesionale (dânsa este aparent specialistă în protecţia muncii) devine director de cabinet al unui vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Nicio competenţă nu o recomanda pentru o asemenea funcţie, privind în spate la lista locurilor de muncă pe care mama lui Ciucu le-a ocupat în ultimii opt ani. De fapt, de când liberalii au venit la putere niciun loc de muncă primit/obţinut de Angelina Ştefan nu are legătură cu calificarea dânsei.

Lista locurilor de muncă ale Angelinei Ștefan - Guvernarea PNL

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) – 5 Decembrie 2019- 2 Iunie 2020 (consilier preşedinte)

Ministerul Finanţelor Publice – 14 Iunie 2020- perioada nedeterminată (consilierul ministrului Florin Cîţu)

ANAF – 4 Septembrie 2020- contract activ (director de cabinet vicepreşedinte ANAF)

În timpul guvernărilor PSD

Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier – 26 Noiembrie 2012 – 23 Octombrie 2017

Asociaţia Centrul Român de Politici Europene – 5 Februarie 2014-1 Iulie 2017 (inspector în domeniul securităţii muncii); ONG-ul controlat de Ciprian Ciucu (fiul) şi Cristian Ghinea (europarlametar USR)

HF Advising – 5 Februarie 2014-1 Ianuarie 2015 (inspector în domeniul muncii); firma controlată de Ciprian Ciucu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.