Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama care şi-a abanonat pruncul într-o biserică a fost identificată şi trimisă în judecată

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de abandon de familie pe numele unei femei în vârstă de 28 de ani, care şi-a lăsat copilul nou-născut în curtea Bisericii Catolice ''Sf. Anton'' din municipiul Huşi.

''Potrivit articolului 378, litera a, din codul de procedură penală, femeia riscă o pedeapsă de la 6 luni la trei ani de închisoare sau amendă'', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David.

Citeşte şi: Ioana Băsescu, audiată la DNA

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui urmează să preia copilul şi să-l dea în plasament maternal profesionist.

''În funcţie de cum evoluează lucrurile pe partea de cercetare penală vom vedea cu exactitate cum vom acţiona. Bebeluşul se află internat în spitalul din Huşi, este sănătos, a fost bine îngrijit, nu are probleme şi când starea îi va permite să părăsească spitalul îl vom prelua şi îl vom da în plasament maternal. Urmează să se stabilească şi în ce stare este mama, dacă a suferit vreo depresie post partum şi are nevoie de consiliere psihologică'', a declarat, pentru agerpres, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Citeşte şi: Un elicopter de salvare s-a prăbuşit în Rusia

Poliţiştii vasluieni au identificat-o pe mama bebeluşului abandonat, miercuri, în curtea Bisericii Catolice ''Sf. Anton'' din municipiul Huşi. Este vorba despre o femeie în vârstă de 28 de ani, din comuna vasluiană Albeşti, care a născut pe 17 septembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, un băieţel sănătos cu o greutate de 2.700 de grame, fiind externată pe data de 20 septembrie. În cursul zilei de miercuri, femeia s-a prezentat la Biserica ''Sf. Anton'' din Huşi, unde a povestit că nu are cu ce să-şi întreţină copilul. La scurt timp, ea a lăsat copilul în curtea bisericii, îmbrăcat şi învelit într-un scutec, bebeluşul fiind găsit de o adolescentă care a anunţat preotul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.