Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama lui Alexei Navalnîi a primit un ultimatum feroce: Scenariul monstruos se va aplica dacă nu acceptă înmormântarea fără martori

libertatea.ro
Aleksei Navalnii

Mama lui Navalnîi a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie. Mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu înmormântarea "secretă" în termen de 3 ore, scrie Mediafax.

Mama opozantului rus a primit un ultimatum: fie acceptă o înmormântare secretă a fiului ei, fără un adio public, fie Alexei va fi înmormântat în colonia penală unde a fost închis, a declarat vineri purtătoarea sa de cuvânt, conform CNN.

Afirmația vine la o săptămână după ce a fost anunțată moartea lui Navalnîi, ceea ce a stârnit critici la adresa Kremlinului din partea liderilor occidentali, inclusiv a președintelui american Joe Biden.

BBC anunță că mama lui Navalnîi a fost informată că trebuie să fie de acord cu o înmormântare "secretă" în termen de 3 ore. Dacă nu va fi de acord, acesta va fi înmormântat la închisoarea unde a murit în urmă cu o săptămână.

"Un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei acum o oră și i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă, fără un adio public în termen de 3 ore, fie Alexei va fi înmormântat în colonie. Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de anchetă, deoarece nu are dreptul să decidă cum și unde să-și îngroape fiul. Ea cere respectarea legii, conform căreia anchetatorii sunt obligați să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morții. Conform documentației medicale pe care a semnat-o, aceste două zile expiră mâine. Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de comemorare să se desfășoare în conformitate cu practica normală”, a scris Yarmysh.

Văduva lui Navalnîi, Iulia, a declarat că acesta a fost ucis de autoritățile ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.