Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mâna dreaptă a Generalului Oprea prins ÎNȘURUBAT în afaceri cu statul

oprea

Victor Ponta si Dan Sova si-au luat-o in plex de pe urma afacerilor oneroase derulate cu complexele energetice Rovinari si Turceni, din cadrul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia SA. Iata insa ca „blestemul SNLO” continua sa faca noi victime, procurorii anticoruptie descoperind, pe zi ce trece, noi si noi filiere care au supt, atata amar de vreme, bugetele atat de generoase acordate, indiferent de guvernare, in aceasta directie.

Si surprizele nu inceteaza sa apara, cu fiecare nou denunt ajuns la oamenii Laurei Codruta Kovesi. Astfel ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, din anul 2008 incoace, conducerea SNLO a cumparat in draci suruburi, piulite, electrozi si plasa metalica de la Doina Mihailescu, nimeni alta decat nevasta celebrului Miki Spaga. Culmea este ca firma condusa la vedere de sotia lui Serban Mihailescu a fost preferata in toata aceasta perioada si de nenumarate alte companii de stat, in frunte cu Compania Nationala a Huilei Petrosani, relatează National.

Cu martorul in firma

Par sa mai fi apus si vremurile de glorie de altadata ale celui cunoscut pana si in marile cancelarii europene drept Miki Spaga. Insa mitul intangibilitatii lui Serban Mihailescu a fost serios zgaltait, chiar daca nu daramat cu totul, de condamnarea sa la inchisoare cu suspendare in dosarul „Mita in arme”, unde a fost gasit vinovat de primirea de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. In care martor cheie a fost si unul dintre fratii Dricu, nimeni altii decat asociatii sotiei lui Serban Mihailescu in firmele bucurestene Hanex SRL si Dinamatex SRL, care au, de altfel si acelasi sediu. Ce-i drept, Doina Mihailescu si-a cedat intre timp actiunile de la Dinamatex, dar a ramas director general adjunct si actionar cu 20 la suta la Hanex SRL. Firma care are lipici la contractele cu statul, printre clientii fideli ai acesteia numarandu-se Societatea Nationala a Lignitului Oltenia SA, Compania Nationala a Huilei Bucuresti, SC Compania Locala de Termoficare Colterm Timisoara sau Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare.

suruburi piulite Miki Spaga si a insurubat nevasta in piulitele de milioane de euro ale afacerilor cu statul

Suruburile, piulitele si electrozii, cele mai cautate produse de la firma Doinei Mihailescu

Insa, de departe, cel mai loial partener de afaceri al firmei Doinei Mihailescu a fost SNLO, in frunte cu Complexul Energetic Rovinari. Asa ca, din 2008 incoace, cei de acolo si-au facut un adevarat fetis din a cumpara, dupa cum o arata contractele semnate pe banda rulanta cu Hanex, scule peste scule de la sotia lui Miki Spaga. Ca sa dam doar cateva exemple, „balul” a fost deschis de o serie consecutiva de cinci contracte, prin care CE Rovinari a cumparat suruburi, piulite, electrozi si plasa metalica. In 2010, pentru a da cat mai multa energie tarii, directorii gorjeni s-au specializat in achizitia de organe ansamblare, scule si dispozitive. Apoi, pana in 2014, au revenit la prima dragoste, electrozii.

Doar la maximum

Cam la fel au stat lucrurile si in cazul celuilalt mare si fidel client al firmei Doinei Mihailescu, si anume Compania Nationala a Huilei Petrosani. Unde, dupa cum o arata contractele din 10.08.2010, 28.04.2011 sau 06.07 2011, ca sa dam doar cateva exemple, intoteauna firma sotiei lui Miki Spaga a castigat cu oferte la valori foarte, foarte apropiate de cea maximum posibila, prevazuta in estimarea initiala. Ceea ce ridica, desigur, destule suspiciuni, probabil ca pana si „reginelor magiei albe” fiindu-le de-a dreptul imposibil sa ghiceasca mereu, la centima, valoarea estimala initial si „in secret” de catre conducerea companiei pentru a face o oferta cu doar cativa banuti mai putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.