Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mâna lungă a lui Plahotniuc începe să lucreze în Moldova

Agora.md
Vladimir Plahotniuc

Mâna lungă a lui Plahotniuc începe să lucreze în Moldova

„Sper că aleșii locali nu se vor lăsa manipulați și folosiți în jocurile perfide, în interese înguste de partid și ale unor grupări criminale”.

Astfel a comentat vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman, informația precum că oamenii din anturajul lui Vlad Plahotniuc ademenesc primarii și alți aleși locali cu scopul de a adera la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), condus de fostul premier Ion Chicu, transmite deschide.md

Parlamentara a declarat că dacă se confirmă că Vlad Plahotniuc ar sta în spatele partidului lui Ion Chicu, atunci acest lucru este halucinant.

„Am încredere în capacitatea primarilor de a înțelege lucrurile și ei nu se vor lăsa manipulați și folosiți în jocurile perfide, în interese înguste de partid, ale unor grupări criminale. Sper că primarii înțeleg că de ei depinde ireversibilitatea parcursului european al R. Moldova”, a declarat ea.

Președintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului, Olesea Stamate, a amintit că, recent, deputații au votat modificarea Codului penal, cu scopul de a combate traseismul politic.

„Recent, noi am aprobat modificările la Codul penal, prin care am introdus două articole noi: „coruperea politică pasivă” și „coruperea politică activă”. Respectiv, dacă se constată că ademenirea se face contra anumitor foloase, atunci este competența organelor de anchetă să investigheze”, a menționat ea.

Amintim că jurnaliștii NordNews au publicat o investigație în care demonstrează că mai mulți membri din fostul Partid Democrat din Moldova, printre care președinți de raioane, primari și foști deputați, au fost contactați de oamenii din anturajul lui Vlad Plahotniuc cu scopul de a adera la un nou proiect politic. Conform celor relatate, este vorba despre Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de Chicu.

Ulterior, Chicu a venit cu o reacție și a declarat că „nimeni nu îl poate pune pe pauză - nici Plahotniuc, nici Sandu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.