Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Spitalului Județean Timișoara, reacție după depistarea a cinci focare COVID-19: 'Ne-am asumat de la început eventuala publicitate negativă'

Facebook
medic doctor spital

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, unde au fost depistate cinci focare de COVID-19, spune că testează masiv pacienți și personal încă din luna mai, iar prin această metodă, în ultimele zile au fost depistate 60 de cazuri noi, toate asimptomatice, la personalul medical.

Managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, spune, după ce au fost depistate cinci focare în unitatea pe care o conduce, că se fac testări masive atât pentru pacienți, la internare și apoi la interval de 3-5 zile, cât și la personalul (secții întregi, periodic - sau prin sondaj) încă din luna mai.

„Prin această metodă, zilele acestea am descoperit aproximativ 60 de cazuri din rândul personalului medical, TOATE asimptomatice. Acest lucru reflectă ceea ce se întâmplă în comunitate. Astăzi (joi – n.r.) am trecut pragul de 6.000 de cazuri noi pe zi. Faptul că noi testăm mult și descoperim NU e un lucru rău. Ne-am asumat de la început eventuala publicitate negativă. Însă asta ne permite să știm exact care este situația (e o oglindă a ceea ce se întâmplă în comunitate) și să luăm măsuri timpurii. Din toate aceste secții, niciun pacient nu a ieșit pozitiv. Și îi vom retesta. Drept urmare concluzia epidemiologică este ca procedurile și protocoalele au fost respectate și deci secțiile nu se închid, nu se carantinează și activitatea nu se diminuează”, spune Raul Pătrașcu, conform Mediafax.

Clotilde Armand, oficial noul primar al Sectorului 1! Ea a optat, spre deosebire de consilierii USR PLUS, să rostească formula 'Așa să îmi ajute Dumnezeu'

Potrivit acestuia, cei infectați sunt deja in izolare la domiciliu și mare parte dintre ei nu mai fuseseră de 14 zile la serviciu. De asemenea, spune managerul, mulți au fost surprinși și chiar supărați că nu pot lucra pentru că nu știau să fi fost în contact cu vreo persoană pozitivă sau suspectă.

Managerul Spitalului Județean Timișoara spune că toate aceste informații pe care le au specialiștii întăresc concluziile de până acum, astfel că se va continua testarea în masă „indiferent de cum arata rezultatele”.

„Având în vedere că virusul e peste tot, ne așteptăm ca pe viitor să mai găsim cazuri, dar acest lucru ne va permite să funcționăm cât se poate de bine în aceste condiții, spre siguranța tuturor! Rezultatele sunt o oglindă la ceea ce se întâmplă în societate - mediul din spital e controlat, dar virusul e în rest peste tot în comunitate și trebuie să ne protejăm cu toții! Zona Roție de la Casa Austria e aproape plină: avem astăzi 11 pacienți pe terapie intensivă și 52 de pacienți cu forme medii și severe, mai sunt 4 suspecți pe ATI și 53 de suspecți pe secții - suntem aproape de capacitate, dar facem toate eforturile să oferim îngrijiri tuturor celor care au nevoie”, a mai spus Petrescu.

Șapte focare de Covid 19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în județul Timiș, cinci dintre acestea fiind la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara. Este vorba despre focare care au apărut în diferite secții ale unității medicale.

Conform cifrelor raportate de autorități, la Secția de Terapie Intensivă sunt cele mai multe persoane infectate. 20 de cazuri sunt la ATI și câte patru la Secțiile Neurologie 2 și Chirurgie 3 și la Laboratorul Hematologie. Ultimele trei cazuri au fost înregistrate la secția de Nefrologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.