Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mănăstirea Feredeu din comuna arădeană Şiria a fost inundată în urma unei ploi torenţiale

myarad.com
feredeu

Mănăstirea Feredeu, situată pe un deal din comuna Şiria, a fost inundată, marţi seara, în urma unei viituri provocate de o ploaie torenţială care a durat aproximativ 30 de minute, fiind afectate curţile, grădinile, parcurile şi împrejurimile, nu şi biserica.

Mănăstirea seculară, una dintre cele mai frecventate şi cunoscute din judeţ, aflată la o altitudine de peste 400 de metri, a fost afectată atât de viitură, cât şi de noroi, crengi şi pietriş scurse de pe deal.

Primarul comunei Şiria, Valentin Bot, a declarat, pentru AGERPRES, că ploaia torenţială a durat aproximativ 30 de minute, potrivit Agerpres.ro.

"Din cauza crengilor şi a noroiului aduse de viitură, s-a blocat valea sub un pod iar apa s-a revărsat. S-a intervenit imediat cu utilaje şi echipe de muncitori pentru decolmatare. A fost afectată mănăstirea, dar din fericire nu şi biserica de acolo. Nu am înregistrat probleme în gospodăriile din comună", a spus primarul.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, avertizări nowcasting cod portocaliu de vreme instabilă ce au vizat mai multe zone din Transilvania şi Oltenia, inclusiv judeţul Arad.

Ploi torenţiale au fost înregistrate în mai multe zone din judeţ, însă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au declarat că nu au fost solicitaţi să intervină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.