Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manchester City ar putea fi exclusă din Liga Campionilor

liga campionilor

Manchester City a câştigat titlul de campioană în Premier League, însă echipa lui Pep Guardiola ar putea fi sancţionată de UEFA cu excluderea din Liga Campionilor din cauza neregulilor financiare, informează Mediafax.

Citește și: Tensiuni la Astra Giurgiu: Daniel Coman a demisionat din funcția de președinte executiv

Potrivit New York Times, clubul englez a încălcat regulamentul fair-play-ului financiar şi ar fi făcut declaraţii false privind capitolul financiar, supraevaluând astfel anumite contracte de sponsorizare cu principalul sponsor al clubului, compania aeriană Etihad Airways.

Sursa citată mai scrie că ancheta este în desfăşurare de mai multe luni şi inclusiv Federaţia Engleză de Fotbal investighează neregulile clubului Manchester City. Membrii comisiei UEFA care au analizat situaţia financiară a clubului s-au întâlnit în urmă cu două săptămâni, la Nyon, şi au finalizat concluzille acestui dosar.

City nu s-ar afla la prima sancţiune primită din partea UEFA. În 2014, formaţia din Manchester a primit o amendă de 50 de milioane de lire sterline, tot pentru nerespectarea regulilor fair-play-ului financiar şi a fost obligată să aibă doar 21 de jucători în lotul pentru Liga Campionilor, în loc de 25.

Răspunsul UEFA cu privire la sancţiune lui Manchester City ar urma să sosească în această săptămână sau, cel târziu, săptămâna următoare. În momentul de faţă, nu este încă stabilit dacă posibila pedeapsă cu excluderea din Liga Campionilor ar intra în vigoare din sezonul următor sau din stagiunea 2020/2021.

Duminică, echipa lui Pep Guardiola a câştigat meciul cu Brighton, scor 4-1, şi a câştigat titlul în Premier League, în chiar ultima rundă, la capătul unei bătălii crâncene cu Liverpool. Manchester City nu a reuşit să câştige niciodată Liga Campionilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.