Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mancini, selecționerul Italiei, critică jucătorii care au părăsit cantonamentul Arabiei Saudite înaintea Cupei Asiei

wikidata.org
Roberto Mancini

Selecţionerul Roberto Mancini i-a criticat pe fotbaliştii care au părăsit cantonamentul naţionalei Arabiei Saudite înainte de Cupa Asiei din cauza unei potenţiale lipse a timpului de joc, informează Reuters.

Portarul Nawaf Al-Aqidi, mijlocaşul Salman Al-Faraj şi fundaşul lateral Sultan Al-Ghannam au fost excluşi de Mancini înaintea turneului continental din Qatar, iar antrenorul italian a declarat că toţi erau pe lista iniţială a jucătorilor convocaţi, potrivit Agerpres.

"Erau pe listă. Salman mi-a spus că nu vrea să joace în amicale. L-am întrebat pe Sultan dacă este fericit să joace şi mi-a spus că nu este fericit", a declarat Mancini într-o conferinţă de presă înaintea meciului de marţi cu Oman, debutul echipei sale în această competiţie.

"Nu fotbaliştii hotărăsc dacă joacă sau nu, eu decid. Nawaf mi-a spus că va veni, dar a doua zi, la Riad, a spus că nu vrea să vină. Noi am încercat să vorbim cu el şi să-l trecem pe listă. Acum trei zile s-a dus la antrenorul nostru cu portarii şi a spus 'Nu vreau să rămân aici dacă nu apuc să joc'. Vreau doar jucători care luptă pentru ţara lor", a adăugat tehnicianul.

Mancini, care a avut o carieră de succes ca antrenor, câştigând, printre altele, Campionatul European cu Italia în 2021, a spus că nu a văzut niciodată jucători care se renunţe la echipa naţională.

"Nu înţeleg când un jucător tânăr refuză să vină pentru că nu ştie dacă va juca sau nu. Echipa naţională nu este un club, este ţara ta. Reprezinţi toţi oamenii din ţara ta. Ar trebui să fii fericit dacă faci parte din acest grup. Aceasta e o situaţie foarte ciudată şi e prima dată când am trecut prin aşa ceva... Dar noi am găsit alţi fotbalişti care să joace", a afirmat Mancini.

Echipa Arabiei Saudită pentru Cupa Asiei nu este la fel de experimentată ca aceea care a învins surprinzător Argentina în faza grupelor Cupei Mondiale din 2022. Chiar şi Omanul are fotbalişti cu mai multe selecţii la echipa naţională.

"Am avut aceste două săptămâni să lucrăm cu jucătorii. Ştim că toţi jucătorii din Oman evoluează constant în campionat şi probabil sunt mai puternici. Dar suntem mulţumiţi de jucătorii pe care îi avem, ei vor să lupte pentru ţara lor", a spus Mancini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.