Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mandatul de aducere cu pătrundere pe numele Monicăi Melencu este în vigoare - Doar procurorul de caz decide dacă vor continua procedurile

felix banila

Procurorul şef al DIICOT, procurorul Felix Bănilă, a declarat sâmbătă la RTV că mandatul de aducere emis de un judecător de drepturi şi libertăţi pe numele Monicăi Melencu, este în vigoare, la acest moment poliţia a informat judecătorul emitent despre stadiul procedurii, respectiv că nu a putut fi îndeplinită din considerente medicale şi că doar procurorul de caz decide dacă se continuă procedura aducerii la momentu încetării situaţiei medicale a persoanei solicitate.

Concret, şeful DIICOT spune că "nu e vorba de o suspendare de punere în executare ci de o constatare a imposibilității de executare din motive medicale".

Citeşte şi: Reacția MAI, după scandalul de la casa familiei Luizei: 'Trebuie pusă în aplicare decizia instanței, dar fără a leza drepturile persoanei'

"Organele de poliţie au comunicat judecătorului situația. Eu nu pot aprecia ce se va întâmpla mai departe. Revine atribuţia aceasta procurorilor de caz. Dumnealor vor decide", afirmă Felix Bănilă.

El spune că "este o procedură perfect legală", că "s-a comunicat judecătorului imposibilitatea, iar aceeași procurorii vor decide ce soluție vor adopta". Este atributia lor în exclusivitate.

"Decizia privind amenda a revenit procurorilor de caz. Doamna Melencu a fost chemată în două rânduri cu scopurile precizate. A refuzat în ambele rânduri, iar a doua oară, din ce mi-au comunicat colegii, ar fi încercat să se ascundă", a mai explicat magistratul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.