Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manevre interesante cu SALUBRIZAREA în Sectorul 6/ UPDATE

gunoaie neridicate

Una dintre principalele probleme din Sectorul 6 o reprezintă gunoiul de pe străzile sectorului. În timp ce surse din actuala administrație a sectorului acuză acțiuni aproape mafiote ale candidatului PSD la Primăria Sectorului 6, acesta susține că e foarte interesat de ceea ce se întâmplă în sector și nu înțelege de ce pe ultima 100 de m graba cu ”rezolvarea” problemei salubrizării.

Citeste și: Iohannis face precizări importante despre casa pierdută de la Sibiu: Voi RETURNA banii

Pe 25 martie 2016, Primăria Sectorului 6 a publicat caietul de sarcini în vederea organizării unei licitații publice pentru a contracta o nouă firmă de salubrizare care să facă față uman și tehnic la realitățile din sector.

Pe 14 aprilie a avut loc prima dezbatere publică, la care au luat parte specialiști ai administrației publice locale, cetățeni, dar și candidații la Primăria Sectorului 6, liberalul Răzvan Mironescu și social-democratul Gabriel Mutu.

Imediat după dezbatere, Gabriel Mutu a postat pe facebook un text prin care contestă practic caietul de sarcini sugerând că ar dori să se ocupe el de această problemă în momentul în care va ajunge primar al Sectorului 6.

Numai că mesajul a fost citit în altă cheie. Surse din aministrație susțin că Gabriel Mutu ar dori să rezolve el salubrizarea sectorului într-un eventual mandat prin privatizarea ADP-ul și cedarea contractului de 25 de milioane de EURO/an către prieteni de afaceri. Totul ar avea legătură cu Clanul Vasilor (sunt patronii de la restaurantul Bârlogul Lupilor), care au deținut și firma Ilcor, care ridica mașini în Sectorul 6 în perioada în care Cristian Poteraș era primar. Se pare că Mutu s-ar fi împrietenit cu aceștia de pe vremea când făcea parte din PDL.

Aceleași surse spun că toți consilierii PSD din Consiliul Local Sector 6 vor face tot posibilul să blocheze licitația pentru desemnarea firmei de salubrizare.

De partea lui... Gabriel Mutu are o altă versiune cu privire la problema salubrizării din sectorul 6. El consideră că e ssupect că timp de 4 ani administrația PNL nu a făcut nimic și exact în campanie ar vrea să atribuie un contract atat de important:

”Am reclamat că pe ultima sută de metri se încearcă externalizarea serviciilor de salubritate, în contextul în care timp de 4 ani, actuala administrație liberală a ținut Sectorul 6 sub teroarea gunoaielor.

Sunt lansate tot felul de acuzații false din partea liberalilor, potrivit cărora Partidul Social Democrat încearcă blocarea acestui caiet de sarcini. Discutăm despre un caiet de sarcini de 140 de pagini, propus spre dezbatere publică doar pentru 10 zile, un termen minim ales din lege, insuficient pentru a aduce amendamente pertinente.

Eu am susținut public ca acest serviciu să fie trecut în subordinea Consiliului Local al Sectorului 6, prin înființarea unei societăți comerciale, astfel încât să devenim mai eficienți și să reducem costurile imense din prezent.

Se pare că interesul nostru, al cetățenilor Sectorului 6 este perceput de actuala administrație liberală ca fiind un afront la strategia lor de a obține avantaje pe ultima sută de metri de mandat, în interesul firmelor de casă liberale.

Comisia de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 6 a dat aviz negativ acestui proiect, reclamând urgența cu care este trecut acest proiect important prin etapele premergătoare adoptării.”, a spus senatorul PSD într-un punct de vedere remis redacției.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.