Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manfred Weber a revenit în Parlamentul European, după aproape două luni de absenţă din motive de sănătate

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Liderul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a revenit marţi în Parlamentul European, după aproape două luni de absenţă din motive de sănătate, informează politico.eu.

Weber, care conduce cel mai puternic grup politic din legislativul european, a postat pe Twitter o fotografie în care apare purtând mască în sediul din Bruxelles al Parlamentului European şi mesajul "Bucuros că am revenit la lucru", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ședință cu scântei la Camera Deputaților: Iohannis a dat direcția, PNL a început războiul cu UDMR

''Vom lupta pentru a ţine împreună UE în aceste vremuri dificile, pentru un parlament solid şi unit şi vom lucra neobosiţi în interesul tuturor cetăţenilor Europei'', a adăugat liderul grupului PPE în mesajul postat pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al lui Manfred Weber a precizat că acesta s-a întors din Bavaria cu automobilul luni noaptea şi şi-a reluat toate responsabilităţile de lider al grupului PPE marţi dimineaţa. El a refuzat să comenteze în legătură cu motivele absenţei lui Manfred Weber, subliniind că acesta a cerut ca ele să nu fie dezvăluite.

Manfred Weber a fost văzut în public pe 10 martie în sala de plen a Parlamentului European de la Bruxelles, în primele zile ale crizei coronavirusului. De atunci, el nu a luat parte la nicio sesiune europarlamentară desfăşurată în sistem de videoconferinţă sau la reuniunile cu liderii celorlalte grupuri europarlamentare.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

Întrebat despre absenţa politicianului bavarez, Esteban González Pons, vicepreşedinte al grupului PPE, a declarat la finalul lunii aprilie: ''Weber a avut o problemă de sănătate şi vă pot spune că nu este vorba de coronavirus. El nu vrea să discute despre asta. Dar recuperarea decurge foarte bine şi în curând el se va întoarce în Parlament''.

Absenţa lui Weber a atras, totuşi, mai puţină atenţie decât în condiţii normale, întrucât activitatea Parlamentului European a fost restrânsă din cauza epidemiei de COVID-19. Legislativul european nu şi-a desfăşurat la Strasbourg sesiunile plenare în martie şi aprilie, iar o mare parte a activităţii europarlamentare se desfăşoară prin videoconferinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.