Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manfred Weber: Europa trebuie să devină puternică și din punct de vedere politic, nu doar economic, pentru a putea face față provocărilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Manfred Weber a declarat, sâmbătă, la Summitul PPE al liderilor locali și regionali, că Europa trebuie să devină puternică și din punct de vedere politic, nu doar economic, pentru a putea face față provocărilor Chinei, acțiunilor lui Vladimir Putin, Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan, scrie Mediafax.

„Suntem un continent care se bazează pe umanitate și trebuie un master plan pentru Africa. România, Europa nu poate avea un viitor bun dacă Africa se găsește într-o criză. De aceea e importantă asigurarea siguranței la frontiere. Domnul Jean-Claude Juncker vorbește despre noi și despre relațiile dintre noi dar nu suntem suficent de puternici”, a afirmat Manfred Weber, sâmbătă la București.

„Trebuie să răspundem la provocarea Chinei, la ceea ce fac Vladimir Putin, Donald Trump și Erdogan în Turcia. Dacă răspundem la acestea, atunci Europa va deveni puternică și din punct de vedere politic, nu doar economic. Trebuie să reușim să vorbim la nivel global pe o singură voce”, a conchis candidat al PPE la șefia Comisiei Europene.

Citește și: Ludovic Orban face SHOW pe scena PPE: liberalii au devenit husarii înaripați, iar PSD-iștii sunt armata otomană /VIDEO

Liderul grupului PPE din Parlamentul European a avut un mesaj tranșant și cu privire la populiștii și naționaliștii care spun peste tot în lume că sunt mândri de națiunile lor însă „la naiba cu Europa”.

„Asta spun populiștii și naționaliștii peste tot. Ei spun să fie mândri de națiunea lor și la naiba cu Europa. Care este răspunsul meu? Nu există nicio contradicție între mândria locală și cea de a fi european. Pentru noi aceste trei indentități merg mână în mână și nu voi permite niciunui populist, naționalist să spună că aceste valori sunt în contradicție. Nu ele merg mână în mână”, a conchis Weber.

Summitul PPE al liderilor locali și regionali se desfășoară, sâmbătă la Romexpo, unde sunt 3.200 de participanți. La reuniunea au mai participat șeful statului Klaus Iohannis, președintele PNL Ludovic Orban, candidatul PPE pentru poziția de președinte al Comisiei Europene (CE) Manfred Weber, secretarul general al PPE Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019 Dara Murphy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.