Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manfred Weber încă mai speră: Popularii Europeni îl văd deja preşedinte al Comisiei Europene

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Liderii Partidului Popular European (PPE) s-au reunit, joi, la Bruxelles, înainte de întâlnirea Consiliului European, unde şi-au reiterat sprijinul neclintit pentru Manfred Weber, propus pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. ”Credem cu tărie că Manfred Weber dispune de toate competenţele şi experienţa necesară pentru a conduce următoarea Comisie Europeană”, a transmis preşedintele PPE, Joseph Daul, potrivit news.ro.

Citește și: Andrei Caramitru pune tunul pe Klaus Iohannis! Atac de ultimă oră și la PNL

Liderii PPE şi-au reiterat, joi, ”sprijinul neclintit” pentru Manfred Weber care ”dispune de toate competenţele şi experienţa necesară pentru a conduce următoarea Comisie Europeană”.

"PPE a pionierat procesul democratic şi transparent Spitzenkandidat ca mijloc de a aduce Europa mai aproape de popor. Rămânem angajaţi în această procedură şi pe liderul nostru Manfred Weber. În alegerile europene de luna trecută, cetăţenii europeni au reintrat din nou PPE ca cel mai mare grup din Parlamentul European. Aceasta este o validare a procesului Spitzenkandidat care pune cetăţenii în centrul democraţiei europene. Avem datoria de a ne respecta voturile şi sprijinul. Manfred Weber devine următorul preşedinte al Comisiei Europene”, a transmis, joi, preşedintele PPE, Joseph Daul.

Potrivit acestuia, liderii PPE sunt uniţi în spatele lui Manfred Weber.

Citește și: USR-PLUS se cutremură! Dezvăluirea care dinamitează Alianța 2020

”Realegerea sa recentă ca preşedinte al grupului PPE este o susţinere suplimentară a abilităţilor sale de conducere şi sprijinul PPE pentru el. Credem cu tărie că Manfred Weber dispune de toate competenţele şi experienţa necesară pentru a conduce următoarea Comisie Europeană. Experienţa sa vastă la nivel regional şi european de a furniza rezultate concrete, de a construi poduri şi de a trece dincolo de politica de partid îl face cel mai bun candidat pentru această slujbă”, a mai declaeat Daul.

Liberalii şi socialiştii din Parlamentul European nu îl vor susţine pe conservatorul Manfred Weber pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat liderul Verzilor Philippe Lamberts. Informaţia a fost confirmată şi de liderul Renew Europe, Dacian Cioloş, relatează Politico.

Weber este candidatul propus de Partidul Popular European (PPE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.